17-10-2016

Belissimo én Verdi klasseren zich in LR proef in El Jadida!

 De Marokkaanse toer zit er nu helemaal op, en wat een mooie manche was het ook in El Jadida, als afsluiter van de 3 weken jumping, de eerste keer indoor.

Enkele weken geleden vroeg onze dochter Catherine hoe lang het toch geleden was dat we eens een zomervakantie hadden gedaan..   En idd, dat durft er wel eens over schieten, met onze drukke programma's, en dan ook school er bij.
Patrik had daardoor het prima idee om ze mee uit te nodigen op deze toer in Marokko.    Het was wel kort, maar krachtig op 2 dagen, maar we zouden het meteen terug doen.  Het hotel was dan ook abnormaal met blijkbaar +- 900 medewerkers die de toeristen zo goed mogelijk in de watten legden.  Ook de organisatie met voorziening van shuttles ed richting de concours en de luchthavens was perfect.

Maar op concours gaan, als de resultaten uit blijven, is niet zo fijn.  Dus daar was het ons ook om te doen!   We waren super tevreden met de 3e plaats in de Rankingproef voor de nog maar 7-jarige Belissimo (Bamako x Chin Chin).     In diezelfde proef op vrijdag sprong Donckervoort met de Algerijnse ruiter Mounir Mehenni ook een verdienstelijke omloop.  De nul bleef lang op het scorebord, tot Mounir de weg kwijt was...  Gelukkig kon Jérome Guéry van in de piste de nodige instructies geven,  maar het gaf wel de nodige extra strafpunten..

Op zaterdag was het de beurt aan Verdi om de rankingproef te springen.  Daar werden er heel wat fouten gemaakt, en voor Verdi zag het er super uit tot op de laatste hindernis.  Daar kregen ze een fout, in een  snelle tijd. Het was nog goed voor de 5e plaats!! Zonder die fout, hadden ze 3e geweest.  De overwinning ging wel naar België, dankzij een topritje van Jérome Guéry en Garfield.

Zondag kreeg Patrik terug een goede omloop met Belissimo in de kleine Grote Prijs 1.45m.  Er werden opnieuw heel wat fouten gemaakt, maar Belissimo was zeker niet onder de indruk van de hoogte.  Een spijtige fout op de planken, en nog een pechfout op de allerlaatste hindernis.  Het zou kunnen dat voor haar toch de vermoeidheid begint te spelen.  Ze heeft zeker enkele weken rust verdiend, en komt daarvoor nu naar huis.
Met Verdi had Patrik al 2 klassementen gehaald, in de GP hoop je uiteraard altijd op een goede prestatie.  Het zag er lang goed uit in de GP, maar het tweede deel van het parcours was er teveel aan. Patrik heeft dan ook niet verder aangedrongen tot de finish, en Verdi ook zijn rust gegund.   We konden wel genieten van de prima resultaten van de andere Belgen.  Zo werd Fabienne Lange knap 3e, Gaetan Decroix 4e en Jérome Guéry nog 9e. 

Voor de andere paarden Donckervoort, Jericho en Verdi vd Withoeve is er een dikke week rust in Spanje. Daarna gaan zij door richting Algerije, voor een concours CSI*** van 2 weekends in Mostaganem.   Patrik zelf vertrekt volgende week met een coach-opdracht richting China.  Het was dus even puzzelen, maar we vertrouwen Verdi voor 2 weken graag toe aan collega-ruiter José Thiry.    

Ook thuis moeten we regelmatig puzzelen, want ook vorige week kwam er plots de vraag vanuit China dat Thibeau opnieuw richting China moest voor deelname aan een jeugdconcours ginder.  Het had niet beleefd geweest om niet op de expliciete uitnodiging in te gaan, maar sinds lange tijd stond 22 oktober al met klem op onze agenda om hier met familie, vrienden en ruiters van onze club Groentenjumping en Stal Ceulemans het ruiterpad officieel mee te openen.   Daar hebben we al te lang naar uitgekeken, met dank aan het gemeentebestuur van St-Katelijne-Waver.      

We zijn Dries en Veronique Sebrechts dankbaar, dat zij nu met hun zoon Max en onze zoon Thibeau richting Bejing willen gaan, om Max en Thibeau met paarden van ginds deel te laten nemen aan die jeugdconcours.   Het is vast een extra ervaring.   Met dank ook aan de scholen die begrip opbrengen voor deze situaties en hun enkele dagen afwezigheid voor sport-activiteiten kunnen pardonneren.. 

Vorig weekend was Thibeau in Hulsterlo op concours geweest, met een 4e plaats van Kantje's Feiko in de 1.10m kwalificatie-proef voor de pony's Jumping Indoor Masters in Mechelen.    's Avonds belde hij ook met zijn papa Patrik dat hij geen vliegtuig meer nodig had, want zelf eentje had met Juragold Bormes.  De 7-jarige zoon van Contact is echt wel een jumper, en deed het dubbel foutloos in de 1.20m proef in Hulsterlo.  Ook voor Dolce Vita was het een prima dubbel nul rondje.    Marnick kreeg pech in de 2e fase met zowel Vaudou de Carmille, als met Carlina.  Maar er zijn nog wel enkele manches om punten te sprokkelen...   

Volgend weekend een vrij rustig weekend, dan wandelen wij de herfst in..   Voor wie ons wil vergezellen, de uitnodiging in bijlage.   We geven de mogelijkheid om vrachtwagens en trailers te parkeren aan onze piste in de Hageweg te St Katelijne Waver. Best beginnen op te zadelen rond 13u, zodat we om 13.30u kunnen vertrekken richting het startpunt op de galoppiste in de Muilshoek, waar we om 14u verwacht worden.  

En zo maken we soms tijd voor rustige momenten.. En zo hoort het ook, want het leven kan soms vreemde wendingen nemen.. Het voorbije weekend hebben we samen met de familie van Lotte De Boeck mee gehoopt dat de gezondheidstoestand van haar papa Louis  zou verbeteren.. We hebben Louis graag gekend van op de wedstrijden van de Gouden Laars en het ponycriterium, waar dochter Lotte steeds bijzonder snel en sterk voor de dag kwam.  Altijd behulpzaam en klaar voor een fijne babbel.  Zo was hij nog bijzonder actief enkele weken geleden bij de finale van de Gouden Laars.   Hij zal dan ook zeker gemist worden.  We wensen de familie De Boeck veel sterkte toe..