25-02-2013

Bijna is nog niet.. Toch knappe prestaties op provinciaal kampioenschap LRV.

Sinds 6 december weten we het.  We zien Sherlock liever wel, dan dat we hem niet zien..
Je hebt zo van die pony's waar je een haat/liefde verhouding mee hebt.   Die verhouding hebben we met Sherlock.

De resultaten van Sherlock liegen er niet om.  Het is ofwel alles, ofwel niets.    Elk nadeel heeft zijn voordeel, want door zo'n pony leren onze ruiters wel karakter krijgen.   Als ze zo eentje goed tot aan de finish brengen, is dat hun verdienste.   Ook al hadden we hem ooit al wel graag verkocht gezien, toch besefte ik op 6 december dat we hem toch graag zien, zoals hij is.
Die dag was hij immers verdwenen, samen met Paco.

Ik dacht dat ze gepikt waren, en ook de politie werd ingeschakeld.  Iets teveel fantasie,  want ik dacht aan het scenario dat  een kind aan de Sint een pony had gevraagd.  De Sint die pony niet gebracht, en dan de ouders zelf maar iets gaan zoeken om hun kind gelukkig te maken?  

Eens dat je begint te denken, kom je op verschillende sporen.  Het had die nacht ook gesneeuwd, na 23u,  en nergens waren sporen te vinden.  Patrik stelde me ergens gerust; "Als Sherlock gepikt is, brengen ze hem wel terug..". 

Ook al hadden we Sherlock ooit al verwenst, we waren toch hééél blij dat we hem terug vonden, bij de buren!   Sherlock is een geval apart, maar we appreciëren hem wel.    Hij heeft zoveel vermogen, en zijn plussen wegen meer door, dan zijn minnen.      In Mechelen vonden we het voor onze Thibeau een knalprestatie dat hij nota bene met deze pony een tweede plaats behaalde in de finale van het stijlrijden VLP.

Nu zondag op het provinciaal kampioenschap in Brecht, liet Sherlock onze zoon  Thibeau toch wel terug  in de steek, in de reeks B licht.   Eerst op hindernis 2, en dan zonder reden op de laatste hindernis.   Hij stopte wel op een veilige manier, als dat een troost mocht zijn.   Eigenlijk balen, en meestal geeft dat de tendens van de rest van de dag..

Maar dan was er Super Saartje, waar Thibeau altijd staat op kan gaan. Thibeau liet de moed niet zakken, en deed  zijn best.  Ook Saartje  deed het prima in B licht stijlrijden, en werd beloond met de 4e plaats.  Ons nichtje Julie Ceuterick werd heel knap 5e met Kadeeke.   Het kampioenenlint in deze reeks was voor Yanne Scharlaeken (LRV Leest).  

In de reeks D licht stijlrijden waren er foutloze omlopen voor ons nichtje Mieke Ceuterick met Mateo en Belle.  Mieke viel met beide pony's in de prijzen, en mag zich ook opmaken voor het nationaal kampioenschap LRV, nu zondag.  Ook onze zoon Thibeau Spits deed het foutloos met Sunny, maar viel buiten de prijzen.  
Ook Marnick en Venus deden het foutloos in de reeks D Midden Stijlrijden.  Daar was Charlotte Mertens oppermachtig.  Ze won niet enkel de reeks, maar met haar 2 andere pony's eveneens een top 8-klassering. Het was ook prachtig om haar aan het werk te zien.  In de reeks C midden werd onze neef Jorich Spits 3e in het stijlrijden.  Winst was daar voor Anne Van Ham.

In de namiddag gaat het op snelheid, en dan worden onze kinderen pas echt wakker..
Deze keer hadden ze wel last van stress, heel abnormaal.  Vorig jaar werd ons nichtje Mieke Ceuterick nog provinciaal kampioen met Xander.   Deze keer was het  haar zus Julie die de barrage haalde met Xander.  En daar had Julie plots een black out.  Ze wist niet meer welke hindernis ze moest aanrijden.  Iets wat haar nooit gebeurt.  Anders had Julie vast een snelle tijd kunnen neerzetten, maar...  Onze zoon Thibeau Spits haalde eveneens de barrage, en zette een prima prestatie neer met Saartje.   Ze konden lang de leiding in handen houden, tot de laatste starter Max Sebrechts met Billie in de ring kwamen.  En inderdaad, ze verbeterden de tijd van Thibeau, en Max mocht het kampioenenlint terecht in ontvangst nemen.  

Nu zaterdag 2 maart zal in de reeks B licht op tijd, deze combinatie vast één van de topfavorieten worden in de rijschool van Oud-Heverlee.   Max en Billie behalen het maximum van de punten, met winst van de beide M-indoors, winst op gewestelijk niveau, en winst op het provinciaal kampioenschap.  

Thibeau zal zeker ook zijn best doen, volgende week in Oud-Heverlee op het nationaal kampioenschap.   Hij heeft gisteren geen titels gehaald, maar wel zijn deelname verzekerd voor volgende week met Saartje (B licht, 2e plaats), Sunny (D licht, na een super mooie barrage en een 7e  plaats) en Spirit (C licht, één fout in barrage, 6e plaats).

In de hoogste reeks D midden, haalde 9 combinaties de barrage.   Hierbij eveneens onze zoon Marnick Spits met Venus.   Die toonde heel wat inzet en vermogen, we zagen dat ze de laatste tijd heel wat progressie hadden gemaakt.
Marnick moest als laatste binnen in de barrage.  Op dat moment stond Lotte Scharlaeken aan de leiding met Amber Eclipse.  Ook Lotte is aan een enorm sterk seizoen bezig, en heeft de laatste maanden een hele stap vooruit gemaakt.
Op de gewestelijke wedstrijden hebben Marnick en Lotte regelmatig tegen elkaar gereden.  In snelheid wist Marnick het meestal te halen van Lotte.  Hij dacht hierdoor een kans te hebben op dit provinciaal kampioenschap ,ook al was de tijd van Lotte toch al heel scherp.      Marnick nam teveel risico's naar de 2e hindernis toe, en hij moest de wending opnieuw nemen.  Daarna herpakte hij zich goed, maar hij was ergens toch zijn kluts kwijt.    De 4 strafpunten voor deze weigering en de 18 tijdfouten  waren er teveel aan, brachten hem op de 9e plaats.   Hij hoopte op herkansing op het nationaal kampioenschap, maar Marnick is niet geselecteerd voor dat kampioenschap.    Even ontgoocheling, maar toch ook wel heel blij voor Lotte Scharlaeken die zich een jaar indoor- kampioen mag noemen bij LRV Antwerpen.
Het outdoor seizoen kan Marnick naast Venus, ook vast meer rekenen op Katinka vd Vrombautshoeve.   Deze pony maakt prima vorderingen, en haalde ook een dubbel foutloze omloop op zaterdag in de Naborcup.  

Waar we op gewestelijke wedstrijden met 2 vrachtwagens op concours moeten, was dit op het provinciaal kampioenschap met 1 grote.   Naar het nationaal kampioenschap kunnen we met een kleine vrachtwagen..  Wordt vervolgd na 2 maart.  Meer info over dat kampioenschap  viawww.lrv.be.