31-07-2014

CSIO Gijon van start gegaan... Jeroen naar CSI Bonheiden.

Vorige week hebben we ons eerste ponykamp gehad, met de voorbereiding op de brevetten van VLP.  Het was weer méér dan geslaagd, met dank aan al onze medewerkers, en uiteraard dank aan de brave kindjes en de nog bravere pony's...

Volgende week hebben we zo ons 2e en laatste kamp, we kijken er naar uit!    Zelf zullen we de start van dit kamp moeten missen, omdat we de paarden veilig terug van Gijon naar huis willen brengen.
Daar is de wedstrijd gisteren op gang gebracht, en Withney voelde goed aan.   Ze kreeg 1 fout in de ronde die Patrik beschouwde als een opwarming.      Voor Uletta zag het in de 1.50m proef met Winning Round lang goed uit, de tijd was kort, en tot op de voorlaatste hindernis bleven ze foutloos.   Dat was de dubbel, en daar ging het jammer genoeg mis.

We hebben nog 5 wedstrijddagen voor de boeg,  dus als het gevoel goed zit, zal er hopelijk nog wel een resultaat volgen..
Meer info via deze link

In Gijon wordt op zaterdag een landenwedstrijd gesprongen, maar deze dagen is een andere Belgische delegatie actief in Hickstead.   Die manche in de landenprijs telt mee voor het behoud in de 1e divisie, dus eigenlijk best belangrijk.


Na de jeugd met hun Europees kampioenschap van de paarden in Arezzo vorige week, zijn er heel wat LRV ruiters onder de Belgische delegatie nu aan het werk in het Ierse Millstreet.    Daar zijn de pony's actief voor hun Europees Kampioenschap in de disciplines eventing, dressuur en jumping.

Onze schoonbroer Erik De Winter zal met bijzondere aandacht de prestaties volgen van Kantje's Amethist die met Kobe Hendrickx is afgereisd, en waar hij nog steeds mede-eigenaar van is. 
Onze neef Jeroen De Winter heeft Amethist tot 6-jarige pony gereden.  Dit weekend start Jeroen in Bonheiden voor een CSI** met Habelle, Gravin en Donckervoort.

Vorig jaar was onze neef Jorich Spits er ook bij op het Europees kampioenschap pony's in de eventing, waar hij een knappe top 20 plaats behaalde.  Dit jaar mogen ze supporteren voor hun nichtje Michelle Malisart (LRV Merksplas), dit jaar voor het eerst geselecteerd in de eventing op het EK in Millstreet. Bijzonder knap, één van de jongste deelnemers daar op haar 14e !