05-04-2016

Cleostrade, 3 op 3 foutloos in GP CSI pony's! Terugblik op Hardelot en Lier. Op naar Lummen!

Het wordt een terugblik op het voorbije weekend met gemengde gevoelens.  Verdi vond het in Hardelot niet echt nodig om over het water te springen, en mocht vrijdag vroegtijdig de ring verlaten.

Even heeft  Patrik getwijfeld om al op zaterdag naar huis te komen, maar net op tijd vond hij toch de moed om te blijven proberen. Zo hebben we het graag!  Het zal waarschijnlijk wel Dolce Vita geweest zijn, die deze morele opkikker heeft gegeven, met een mooie 2e plaats op zaterdag in de 1.40m proef.

Zondag in de GP stond het water mee in de omloop, maar deze keer lukte het wel met Verdi!   Misschien net iets te duidelijk gereden, en in de hindernissen die daar op volgden, iets te weinig de rust kunnen bewaren.  Maar de finish gehaald in een zware proef met 8 punten, dat is zeker geen drama.    Jacobien had het ook in Hardelot voortreffelijk gedaan, met op zaterdag een foutloze omloop in een 1.40m proef, chique voor onze 7-jarige merrie!

Heel veel tijd had Patrik niet om te bekomen, want op maandag mochten andere 7-jarigen richting Lummen.   Deze keer zijn het Belissimo en Jericho Dwerse Hagen die ervaring buiten mogen opdoen, tegen het BK 7-jarigen eind april.   Dat vindt gelijk plaats met de CSIO in Lummen.  Voor de CSI*** Lummen mogen  Inonstop van het Voorhof en Va-Vite eveneens naar Lummen deze week.

Niet alleen drukke tijden voor Patrik Spits, maar ook voor zoon Thibeau.  Vorige week waren er heel wat jeugdruiters aan het werk in Lier, de meesten van hen gaan van daar uit richting de CSI Bonheiden.  
Voorlopig heeft Thibeau met zijn pony Cleostrade 3 internationale Grote Prijzen gereden.  Na die van Neeroeteren (november) en Sentower (februari), liep het ook nu vlekkeloos in de Grote Prijs van Lier! 
Ook deze keer geprobeerd om naar die tijd te rijden, maar daar gingen ze wel in de fout.   
Het begon het voorbije weekend met Cleo nochtans bizar.  In de eerste 1.20m proef op vrijdag, sprong ze super.  Er leek niets fout te kunnen gaan.  Maar Thibeau reed van hindernis 8 naar 10, en ook dat had de jury gezien....   Hij had anders een top tijd neergezet, zeker met die hindernis te weinig...   We bleven toen wel optimistisch, haar manier van springen was meer dan OK, en Thibeau wist dat hij zich de andere dagen net iets beter mocht concentreren...

Tevreden mogen we ook zijn van de prestaties van Kadans van de Groenheuvel.   Hij wou er elke dag echt voor gaan, maar 2x was het geluk niet aan zijn kant, en was er een pechfout.  Vrijdag was er een vlotte nulronde.

Pech was er voor Don Carlos, die zich op dag 2 in Lier bezeerde, en waarschijnlijk 6 weken verplichte rust moet nemen.  
Een week eerder toonde hij zich nog super op de Groentenjumping in de 1.20m proef, en dan is dat uiteraard wel spijtig.  Hij mag alsnog in deze rustperiode actief zijn voor de dekdienst, waarschijnlijk voor hem een fijn alternatief...

Naar Bonheiden zal Cleostrade vergezeld worden van een nieuwe pony.   Sinds deze week hebben we de 13-jarige ruin Topaz er bij.  Benieuwd of dat ook een versterking mag zijn, en op naar de eerste echte kennismaking op niveau.