24-12-2015

Cleostrade schittert in het Azelhof. Klaar voor Mechelen!

 Bijzonder tevreden zijn we met de laatste generale repetitie voor Jumping Mechelen.  Onze pony's mochten daarvoor gisteren naar het Azelhof, voor een manche van het ponycriterium waar er massaal voor werd ingeschreven.

Dat er dan moest gereden worden om in de prijzen te rijden, dat werd al gauw duidelijk.
De eerste dappere poging op een goed resultaat, kwam van onze pas 10-jarige dochter Lauranne Spits.   In de proef 80cm reed ze een toprondje met de C pony Kiliwatch.   Op meer dan 80 combinaties, werd ze in snelheid enkel geklopt door Kasper De Boeck, maar een heel chique 2e plaats!

Lauranne wou zo graag zelf de proef van 1m rijden, maar moest dan wel een overtuigende rit rijden in 90cm met de hengst Hightrick.    Ze was goed onderweg, kreeg dan een stop, en daarna was Lauranne te overhaast aan het rijden.  Ze haalde de finish, maar we twijfelden zelf toch om ze die proef van 1m te laten doen.  Ze wou het zo graag proberen, en met coach papa Patrik erbij, wilden we ze de kans wel geven.  Het stond best wel moeilijk en technisch.  Zelf dachten we nooit dat ze de eindmeet zou halen.  Maar dat is dan buiten Lauranne geteld.  Ze startte bijzonder ongelukkig, met een stop op hindernis 1.  Hoe ze het daarna gedaan heeft, ongelooflijk, maar naast de 4 punten voor de stop heeft ze voor de rest heeft  enkel nog tijdfouten op haar conto gekregen.   Voor Lauranne voelde dit vast aan als een overwinning, mooi was dat.

Thibeau was het voorbije weekend al in goede doen met zijn paarden in het Azelhof, en hij trok die lijn door met de pony's.  Zowel Calvin als Kiliwach deden het prima in 90 cm en 1m.  Onze ogen waren toch gericht op de hogere reeksen.   

In de proef 1.10m kreeg hij met Kadans van de Groenheuvel een topritje.  In de grote galop naar de laatste rechte in de 2e fase, iets te groot, Kadans probeerde het nog, maar toch die fout...   Uiteindelijk goed voor de 15e plaats op 60 starters.
Met de schimmelhengst Don Carlos ging het vlekkeloos, goed voor uiteindelijk de 5e plaats.

Dat Cleostrade de 1.20m proef ging springen, stond vooraf vast.   Ook Don Carlos hebben we gisteren voor de eerste keer in de hoogste ponyproef gestart.  Deze keer waren er maar liefst 26 combinaties ingeschreven, en het was een moeilijke proef.  
Don Carlos moest als 3e al binnen, en we waren ongelooflijk fier op hem.  Mooi om te zien, het ging allemaal zo simpel, maar toch één fout onderweg.  Ze zouden er uiteindelijk 7e mee worden.     Een bijzonder straffe prestatie ook van Caro Belle de Hornois, toch nog maar 12 jaar, en voor de eerste keer in deze dikke proef met haar pony Don't Think Twice.  Wat een combinatie, het zag er naar uit dat er niets fout kon gaan, maar dan toch die laatste hindernis, ze werden heel mooi 6e.   De top 5 deed het foutloos.   Thibeau mocht als voorlaatste binnen met Cleostrade.  Ze zijn nu 2 maanden samen een combinatie, en Thibeau mocht gisteren eens proberen snel te gaan.  Oefenen of dat lukte voor Mechelen.   En of dat lukte?  Ze waren 6 seconden sneller dan de 2e!       Als veulen kon je al zien dat het een hele speciale zou worden, een verhaal apart.       Bij deze willen we ook de fokkers, de familie Vehof uit Nederland,  proficiat wensen.   Ze is eigenlijk de enige pony die ze gefokt hebben uit de moeder Nastrade (dochter van Voltaire).     Cleostrade is volgens de officiële bronnen Hippomundo en Horsetelex nog niet gekend...   We zien wel dat een halfzus van moeder Nastrade (Bellastrade)  het toch al tot 1.55m niveau heeft gebracht.   Patrik is er van overtuigd dat als Thibeau nog meer werk maakt van het dressuurwerk, dat er nog meer vermogen kan komen voor Cleostrade.  Werken met Cleo is sowieso heel fijn, dus dat is zeker het proberen waard. 

Al enkele jaren stond Thibeau langs de kant te kijken in Jumping Mechelen naar de proef pony's 1.25m.  Dat hij daar toch graag zou willen starten.  Nu hebben we 3 pony's waar dat mee zou kunnen, maar we kiezen voor 30/12 in de hoofdpiste voor Cleostrade en Don Carlos.   Benieuwd hoe het gaat lukken...    Cleostrade mag op 26 december in de 1.10m proef al eens kennis maken met de Nekkerhal. Wordt vervolgd...