07-06-2013

Duimen voor landenteam in Lissabon. Zij springen vanavond.

In België gaat vanavond heel wat aandacht uit naar de match van de Rode Duivels, in hun campagne om een selectie af te dwingen op het Wereldkampioenschap van Brazilië.

Onze aandacht gaat voor een groot stuk ook uit naar de landenwedstrijd in Lissabon, met de Belgische springduivels.  Die wordt vanavond gehouden, resultaten via de link.      Komen aan de start: Judy-Ann Melchior, Pieter Devos,  Donaat Brondeel en Philippe Lejeune.    Het resultaat is belangrijk om een mogelijke promotie naar eerste divisie af te dwingen.   Volgende week vrijdag zullen we pas echt nagelbijten, als mogelijk Patrik in het team van Sopot zit.   En anders kan hij live zijn collega-ruiters aanmoedigen in het Poolse Sopot.  Die landenprijs is voorzien voor vrijdag 14 juni, en van even groot belang als de landenwedstrijd die vanavond wordt gehouden.


We kunnen hier en daar wat zappen..   Want ook de  resultaten in Londen zijn live te volgen.  Daar vindt een manche plaats van de Globalchampionstour, en eveneens mooi in beeld gebracht via de livestream.    


Zo zagen we gisteren ook al het optreden van Etoile (Toulon x Lys de Darmen) in Londen, met Gregory Wathelet als onze enige  landgenoot in Londen.   Een mooie omloop, met spijtig genoeg een fout.     We hebben Etoile hier enige tijd op stal gehad, en ook Patrik wist toen al wel dat hij in staat was om heel wat te bereiken.   Een foto uit de oude doos, Etoile op het Wereldkampioenschap van de 6-jarige paarden.

Ook Patrik willen we natuurlijk heel erg graag volgen.    Hij is ondertussen van start gegaan in Lons-Le-Saunier.   De resultaten konden al iets beter, maar de manier waarop geeft toch weeral moed.
Onze 6-jarige Vichy DH Z (Va-Vite x Feo), halfzus van Withney, trekt de aandacht van menig topruiter.
Dat was vorige week al het geval in Bourg-En-Bresse, maar dus ook in Lons.     Het vermogen heeft ze zeker om ook later van zich te laten horen.    Het is nu nog wel een ruwe diamant.., maar Vichy kan nog enkele jaren rustig opbouwen.  Zij hoeft nog niet voor de tijd te gaan. 

Dat is al anders met o.a. Umosa.   De Andiamo-dochter nam vandaag ook al een flitsende start, maar kreeg een spijtige fout.   We zijn benieuwd wat de rest van het weekend in petto heeft; resultaten zijn te volgen via de link.