15-07-2013

En dan ging het fout op die allerlaatste hindernis... Topdag voor de 5 Spitskes..

Even terugblikken op het weekend, dat toch wel meer dan geslaagd mag genoemd worden.
Op vrijdag beginnen we dan met heel dankbaar te zijn met de prestaties van de Belgen in Boedapest.  Onder impuls van Dirk Demeersman, met zelf een dubbele nulrit van Bufero, slaagt de Belgische equipe om de landenprijs te winnen.   Pieter en Wouter De Vos en Gregory Wathelet mogen zeker ook met de nodige pluimen gaan lopen.  Een sterke collectieve prestatie, en  op deze manier is het een promotie naar de eerste divisie met glans.

Op zaterdag zou onze zoon Marnick Spits voor het eerst een wedstrijd mogen rijden tegen zijn papa Patrik.  Voor Patrik waren het oefenwedstrijden, op een verzorgde wedstrijd in Kampenhout.  Het werd Jumping With Love, want ze hadden zeker hun best voor gedaan om er een mooie en gezellige wedstrijd van te maken.
Patrik deed toffe ronden met o.a. Donckervoort, Feline en Corwin in de proef van 1.10m.  Daar zou ook onze Marnick met Bijou in meedoen.   Met Bijou kan hij ondertussen al snel gaan.  Patrik had de instructies gegeven hoe hij zijn basisomloop moest rijden.  Ergens had Marnick in het achterhoofd om een lijn in 6 galopsprongen vooruit te rijden, maar van Patrik moest hij er 7 terug rijden.      Marnick kreeg het even niet geregeld, en daar stond Bijou dan even wijselijk stil..
Met 4 strafpunten in de basisomloop kon hij zich in snelheid niet meten tegen zijn papa... 't Zal voor een volgende keer zijn..

Patrik had een goed weekend, met als uitschieter winst in de Grote Prijs 1.25m op zondag met de pas 6-jarige ruin Hatlantic A, een zoon van Atlantic uit de stam van Vonka.  
Een paard dat op de Feestveiling 2012 werd aangeboden, en door Patrik voor de helft werd ingekocht.  De andere helft is in eigendom van Patrick en Andrea Brys - Kusakova.     Hij lijkt wel onze tweede Sherlock te worden.  Een schimmel, enorm groot, heel veel vermogen met voldoende respect voor de hindernissen.
Er waren bovendien wel 25 kandidaten in de barrage, Hatlantic moest als eerste binnen en enkel Johan Goen kwam in de buurt van de tijd van Hatlantic.    Met enkele hondersten van een seconden was uiteindelijk toch de overwinning een feit.    

Onze ponyruiters zijn op zondag eveneens verwend met een mooie organisatie.   De rijvereniging van Koningshooikt hadden het prima voor elkaar, en de zon hielp een handje mee.   
De sfeer was optimaal, de prestaties voor onze kinderen waren dat ook.
Zelden zullen we met zo'n resultaten naar huis rijden.  Halverwege de dag merkte één van onze kinderen op dat we nog geen enkele fout hadden gemaakt.   En inderdaad,   Thibeau had foutloos gesprongen met Corne's Juliette,  Sunny, Saartje, Sherlock en Pamela.    Catherine deed het foutloos met haar 2 pony's Lucifer en Empress.    Marnick had al foutloos gesprongen met Katinka en Kirrewiet.  Onze dochter Lauranne had het al foutloos gedaan met Tino.    Bovendien was onze Thibeau in D licht tweede geworden in stijl met Sunny, en ook in snelheid met onze Sunny.  
In B licht was er uiteindelijk zijn eerste overwinning ooit.  Met dank aan Saartje!  Ze won eveneens in stijl.   De prestatie van Thibeau was des te mooi, omdat hij eveneens tweede was in B licht met Sherlock.    En dit eveneens in snelheid, als in stijl.  Dat was knap!

In ieder geval was de prestatie van alle kinderen samen ook bewonderenswaardig, en ze wilden hun dag dan ook "foutloos" afsluiten.  Op dat moment moest enkel nog Lauranne met Frits en Marnick met Venus.

Voor Lauranne en Frits was het seizoen nog niet zo geweldig geweest, met een val op hun eerste wedstrijd, en één weigering op hun tweede deelname.  Dat Lauranne een dappere tante is, dat bewijst ze gewoon elke keer opnieuw.  Ze wou ook echt wel foutloos zijn, en piloteerde Fritske deze keer dan netjes en foutloos tot over de finish.

Onze Marnick en Venus tenslotte waren goed bezig in de hoogste reeks D midden.   Het was hen bijna gelukt, maar dan toch op die allerlaatste hindernis één foutje voor Venus.    
Met 12 gingen ze naar de barrage in D midden.  De winst was voor de pony Bengel van de Kapel met Paulien Verbrugghen.

Het was niet enkel een super dag voor de Spitskes, ook nichtje Nathalie De Winter presteerde sterk met twee maal een tweede plaats in dressuur.  Met dank aan pony's van dienst; Gipsy en Beauty.   In het springen waren er ook foutloze omlopen voor Nathalie;  ze is ook aan een sterke reeks bezig dit seizoen.

Onze neef Jorich Spits maakt zich stilaan klaar voor het Europees kampioenschap pony's eventing in Arezzo.   We zagen vorige zondag zijn kampioenschapspony Galinka aan het werk in de hoogste reeks springen.  Ze toonde toch al wel goed in vorm te zitten,  dat komt helemaal goed!    Het weekend van 18 tot 21 juli is er het EK children, juniors en youngriders in Vejer de la Frontera.  Een week later springen de pony's hun Europees Kampioenschap in het Italiaanse Arezzo.
De resultaten van de jeugdruiters in Vejer de la Frontera zijn te volgen via deze link.

Wij blijven het nog een tijdje in eigen land houden.
Volgende week zijn de paarden aan de beurt op de LRV wedstrijd van  Koningshooikt.  Dan komen onze neven Jeroen en Jorgen De Winter aan de start.

Patrik trekt op 20 en 21 juli met een 11-tal paarden naar het Z festival in Lanaken.   De jonge paarden kunnen nog wat extra ervaring gebruiken, en wie weet, misschien een selectie afdwingen voor het WK van de jonge paarden in Lanaken eind september.  Ook onze neef Jeroen De Winter zal met Vondel DH Z en Vicenza Rosa DH Z mee naar Lanaken gaan. 
De startlijsten en meer info via www.zangersheide.com.