26-05-2013

Feline sterk in Bonheiden, 2e in 1.30m; 5e in 1.20m. Dochter van Isaura vd Helle heeft er zin in!

Het voorbije weekend was een rustig weekend.  Patrik kon het dichtbij de deur houden, en ging op zoek naar extra ervaring in Bonheiden.  Daar stond een CSI** op de agenda, waar Patrik koos om Uletta (Cento Lano x Thunder vd Zuuthoeve) en Feline aan de start te brengen.

Voor Uletta was het een prima ervaring, waar ze met een 18e plaats op vrijdag haar meteen verzekerde voor een plaats in de 2 rankingsproeven.    Eén fout kreeg ze op zaterdag in de FEI Ranking Class.  In de Grote Prijs raakte ze geen balk aan, maar kreeg ze een voet in het water, met de 4 strafpunten tot gevolg.
Winst in de Grote Prijs was er voor Gregory Wathelet.  Vorig jaar won hij het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarige paarden met Forlap.  Met diezelfde Forlap was hij aan de winst in de GP Bonheiden. 
Knap werk voor de 8-jarige zoon van Querlybet Hero.

Patrik had eveneens een 8-jarige nakomeling mee van Querlybet Hero.  Eéntje met heel weinig ervaring op haar leeftijd, maar door haar super mentaliteit is ze haar achterstand aan het inhalen.
Feline vd Dwerse Hagen is één van de lievelingen op stal aan het worden.
Haar moeder Isaura van de Helle was een fenomeen onder het zadel van Eric Wauters.
Dit weekend heeft Feline alvast haar eerste 2 klassementen beet op internationaal niveau.
Op vrijdag was ze goed voor de 5e plaats in de 1.20m proef.  Op zaterdag kregen ze lang uitzicht op de overwinning in de 1.30m proef, maar verwees Guy Janssens Feline uiteindelijk naar de 2e plaats.