29-01-2013

Sterren in Antwerpen; Charlotte Mertens winnares in stijl, Cisse Sebrechts in snelheid.

Vorige zondag 27 januari waren we te gast in het Nederlandse Roosendaal, in de mooie accomodatie van de PSC De Goubergh.
Het was een noodoplossing, om alsnog de Antwerpse ponyruiters in de beste omstandigheden hun 2e selectie-indoor te laten rijden.
De spanning was op vele momenten te snijden, ook enkele ontgoochelde gezichtjes wanneer duidelijk werd dat de selectie wel eens ver af kon zijn.

De pluim gaat in ieder geval naar iniatiefnemer Luc Verboven, LRV Geel, die zich samen met het Antwerpse ponybestuur achter deze organisatie heeft gezet.  Luc Verboven als mede-organisator en pistebouwer, vrouw Ria Loots mee op het secretariaat, en dochter Steffi Verboven een hele dag mee in de piste als balkenlegger.   En dat allemaal voor onze kinderen, wel bedankt!  Uiteraard gaat onze dank uit naar iedereen van het ponybestuur LRV Antwerpen.  De resultaten in bijlage werden ons bezorgd door Anja Van den Bergh, LRV Kontich, die ook een bijzonder deel van het takenpakket voor haar rekening neemt.

Waar ze de moed en inzet halen?  Misschien wel voor onze Antwerpse sterren.  En als er dan ééntje met de volledige aandacht mag gaan lopen, dan is dat deze keer Charlotte Mertens.
Twee weken geleden werd bij Charlotte nog een nieuwe hartklep gestoken.  Toch een hele ingreep, zo'n hartoperatie.  Zondag stond ze er helemaal terug, en hoe.  In de voormiddag domineerde ze het stijlrijden met een eerste en tweede plaats in de hoogste reeks D midden.  Hiervoor mocht ze rekenen op Fantast van 't Sas en Grandiosa.
Met diezelfde Grandiosa kreeg Charlotte in de namiddag één fout in de barrage, goed voor de 4e plaats.

Er stond geen maat op Cisse Sebrechts met Idun, die na de eerste selectie-wedstrijd in Lille, nu ook de tweede op zijn naam zet.  Zijn tijd was ook bijna 4 seconden beter dan die van Valerie Cornelis op een 2e plaats.  Marie Sebrechts, nichtje van Cisse, was met 1 fout in de barrage goed voor een 3e plaats met Optimus Kodiak.

Onze zoon Marnick Spits haalde met Venus de barrage niet..   Hij kreeg onderweg een fout in de dubbelsprong, en nog een tijdfout bovenop.   Of deze 20e plaats voldoende zal zijn voor selectie, dat is natuurlijk de vraag..   Er zijn grotere drama's.   

Eerder op de dag waren er al prima prestaties van onze zoon Thibeau Spits met Sherlock en Saartje in de reeks B licht.   
In de voormiddagwedstrijd was hij goed voor een 3e en 6e plaats in stijl.     In de namiddag wou Thibeau het nog te stijlvol doen met Sherlock, en die ene tijdfout hield hem uit de barrage..
Ons nichtje  Julie Ceuterick was wel in de barrage met Kadeeke, maar ging in de fout.   Ook Thibeau en Saartje waren terug te vinden in de barrage.  Ze gingen eigenlijk heel snel, maar ze kwamen toch enkele seconden te kort voor een hoge klassering.  Toch is Thibeau nu al wel zeker van selectie met Saartje, met een mooie 6e plaats.

Als we een andere prestatie naar voor mogen schuiven, is dat die van Caro Belle De Hornois.  Vorig jaar lieten ze hun oog vallen op de nationale kampioen B licht, Hiawatah, destijds onder het zadel van Stephanie Van Riet. 
Hiawatah was daar net een fractie sneller dan ons nichtje Mieke Ceuterick en Xander, die daardoor 2e werden op de nationale indoorwedstrijd LRV.
Hiawatah verhuisde kort daarna naar de stallen van Caro Belle.  Tot dan had ze enkel meegedaan in de reeks A (hoogte 60cm).   Caro Belle heeft haar reeks B beginnelingen uitgedaan in de zomer met Hiawatah, en met voldoende punten de overstap gemaakt naar B licht (80cm, barrages nog hoger..).     Voor een meisje van 9 jaar, toch wel een hele stap.  Zondag bleek Caro Belle niet onder de indruk, en was ze bijzonder snel met Hiawatah.  Een fractie trager, dan het winnende trio, maar een knappe 4e plaats.  Binnen enkele jaren mogen we zeker rekening houden met Caro Belle, want na Hiawatah, zal ook Xander na dit seizoen naar haar stal verhuizen.

Nu blijven de iets oudere en meer ervaren ruiters de scepter zwaaien in B licht.  Het mag geen verrassing zijn dat we Max Sebrechts (broer van Marie, neef van Cisse) vinden op de eerste plaats met Billie.  Hij was slechts een fractie sneller dan Shelsey Berckvens met Juanto.     

Er is echt wel talent onder de kinderen, maar de echte sterren zijn soms gewoon de pony's.   En binnenkort zijn er zelfs filmsterren te vinden onder deze pony's.  Voor een nieuw filmproject zijn er 10 shetlandpony's nodig.   Ook bij ons hebben er 2 "audities" gedaan, als je dat zo mag noemen.   Als we zelf regisseur zouden zijn, vallen we zeker voor de charmes van Lucifer, onze meest fotogenieke en lieve pony.   Ook al wordt hij niet uitgekozen, voor ons is hij onze held.  Op wedstrijd brengt hij ons Catherine veilig naar de finish.   Eerder deed hij dat al met ons Nathalie De Winter, Julie Ceuterick, Annelies Volckaerts,...     Dan is hij de goedheid zelve, op zijn trage en veilige manier.  Dat hij dan plots in Mechelen zo snel kan zijn richting finish, dat is dan ongelooflijk.      Als je het risico niet wil lopen om hem ergens op TV of in de cinema te zien, kan je beter gewoon nu zondag naar de LRV indoor in Kontich gaan.
Onze kinderen springen samen met alle ruiters van het gewest Mechelen, hun laatste gewestelijke indoor.
Dit gaat door in de rijhal Kontich, Meylweg, Kontich-Kazerne.


Documents
Uitslagen M indoor Antwerpen