09-12-2013

Generale repetities prima verlopen ! Umosa 3e in Longines Ranking Speed class.

De "unlucky losers", zo omschreef Patrik na afloop van de Grote Prijs zichzelf en Niels Bruynseels.
Zowel Withney als Echo van 't Spieveld hadden een prima omloop gedaan, maar ze kregen allebei 1 fout.  De eerste 12 combinaties vielen nog in de prijzen.  Laat dan net Niels en Patrik op de 13e en 14e plaats stranden..

Wel super dat Jan Vinckier en Emilie Diamant wel wisten door te stoten naar de barrage,   ze waren goed voor de tweede plaats!  En weer was het Felix Hassman die met de grootste eer en buit aan de haal ging.   Hassman won de Grote Prijs, en een dag eerder ook al die andere Rankingsproef.   

Op zaterdagavond was er heel wat volk komen kijken naar de Speed & Music class, die door de hoge dotering eveneens een FEI rankingsproef was.     Patrik en Umosa gingen voluit, en vielen met een 3e plaats nog goed in de prijzen!
Winst was daar dus voor Felix Hassman, voor Philip Weishaupt.


De Grote Prijs was een dikke proef, het stond echt zwaar gebouwd, en dan moeten we toch wel tevreden kunnen zijn.   Withney is in vorm, en dat is ook nodig voor binnen enkele weken.     In Jumping Mechelen zouden we toch graag goed willen presteren. 

Ook Comptesse en Umosa gaven het vertrouwen, dat we zochten.      CSI Poznan mag een geslaagde generale repititie genoemd worden, ook al was het zeker meer dan dat.    Een mooie organisatie, met goede sport.

Enkele van onze "Ex-paarden" waren gisteren eveneens heel dichtbij een barrage in een belangrijke wedstrijd.
Zo strandde Citizenguard Cadjanine Z met Rodrigo Pessoa eveneens op een 17e plaats met één fout in de basisomloop in de Grote Prijs Gucci in Parijs.       In Parijs liet onze Feestveiling-ambassadeur Zafir nogmaals van zich horen met een vierde plaats in de 1.45m proef op donderdag.    


Eén van onze fokprodukten Eden Dwerse Hagen, springt nu als Dakota (v. Cento Lano) met Annelies Vorsselmans.  Zij zullen ook gevloekt hebben met die ene fout in de Grote Prijs in Salzburg.    Ze waren nog goed voor de 15e plaats.


Een andere generale repetitie hebben we gehad in Opglabbeek.   Onze dochter Catherine Spits  twijfelde nog of ze wel zou durven gaan naar Jumping Mechelen met al dat volk daar !   Haar tweelingzus Lauranne Spits kijkt er al langer naar uit om naar Mechelen te gaan met Frits.   Lauranne in het rood pakje eindigde mooi 3e!  Vorige week finishten de twee snelste pony's Tarzan en Tornado als rapste pony's in de mini-steeple van Maastricht.   Dat was deze zondag in Opglabbeek niet anders.  Wel een groot verschil was dat nu de ruitertjes perfect in het zadel bleven zitten!  En zo zien we dat graag.  De video van Opglabbeek via deze link.    Na afloop was Catherine (goud-groene pakje) overtuigd.  Ze gaat graag mee doen op Jumping Mechelen.   Duimen dat ze dan ook daar veilig en wel de finish halen, maar ze zijn tot nu toe nergens in de problemen geraakt, dus het gevoel zit wel goed!    Hun mini-steeple is normaal voorzien op 27 december.

De mini-steeple blijft uiteraard een opwarmingsproef voor het publiek, met mogelijke topsporters in spé.
In Opglabbeek kwamen achteraf de grote namen in actie, in de Grote Prijs.    Daar werd Jos Lansink  beste Belg op de 3e plaats.   Hij moest Timothy Hendrix en Tim Hoster laten voorgaan.  Resultaten van de Grote Prijs via deze link