27-01-2014

Genieten van de sport! Well done, Joe Clee!! 2e in Wereldbeker Zurich met Diablesse. + VIDEO

Het voorbije weekend stak er één wedstrijd boven uit, en dat was de Wereldbeker in Zurich.    En dan is het puur genieten dat onze dorpsgenoot en goede vriend Joe Clee bijna met de hoogste eer en een nieuwe auto naar huis mocht!

Gisterenavond lieten ze de samenvatting van deze Wereldbekermanche nog zien op Eurosport, en dan spreekt het gezicht van Joe ook meteen boekdelen.  Fijn te zien dat er zoveel expressie kan zijn, Joe is dan ook veel meer dan zomaar een ruiter.  Hij is bovendien nog een groot entertainer, toch ook belangrijk in het showjumping-onderdeel.  We leefden dan ook zeker met hem mee, en dat dan nog net Pius Schwizer een snellere tijd wist neer te zetten.  We hadden een overwinning in de wereldbekermanche aan Joe, samen met de eigenaars Ludwig en Yasmine Criel van harte gegund.  Een tweede plaats in zo'n deelnemersveld is natuurlijk ook heel erg knap.  Momenteel bezet  Joe de 14e plaats in de tussenstand van de Wereldbeker jumping van de Westeuropese liga, en heeft hij bijgevolg uitzicht op deelname in de finale. Chique!

We hebben dan ook op het puntje van onze stoel gezeten bij de Wereldbeker Jumping, maar dat kan als sport voor ons niet tellen.
Op sportief vlak was het voorbije weekend voor ons eerder een rustig weekend.   Er wordt achter de schermen nochtans goed gewerkt.

Patrik trok met zijn jongere of minder ervaren paarden richting het Azelhof in Lier.    Nog even een laatste voorbereiding voor de Winter Equestrian Nights, die binnen enkele dagen van start gaan in het Azelhof.

Meer dan een vermelding waard is de progressie die Jericho Dwerse Hagen (Vertigo x Clinton, halfbroer van Va-Vite) maakt.   Hij sprong de 1.10m proef met overtuiging.  Vorige maand heeft Patrik zich in deze hengst voor 25% ingekocht.  We voelden dat het aan het komen was, en we bedanken onze neef Kristof Ceulemans dat hij ons deze kans gegeven heeft. 
Als alles meezit, mag deze naam alvast aangekruist worden voor een paard voor de toekomst. De weg blijft lang, maar als het aangenaam werken is, dan is geen enkele moeite teveel.

Van onze andere hengst Donckervoort voelen we al langer dat hij een paard is met veel potentie, ook het voorbije weekend liet hij zich positief opmerken.
Benieuwd hoe zij zich zullen tonen volgende week in de hengstencompetitie in het Azelhof op vrijdagavond.

Nu we toch even de hengsten in de kijker zetten, gaan we maar door naar de pony's.
Die mochten op zaterdag de grens over, voor een volgende manche in   het ponycriterium.   We waren te gast in de mooie accomodatie van de Goubergh in het Nederlandse Roosendaal.

Het was mooi aangekleed, voor sommige pony's iets te kijkerig.   Onze ponyhengsten deden het goed.
Marnick heeft een tijdje de ponyhengst Quidao Louwenn onder het zadel.  Hij was even het vertrouwen kwijt, maar dat begint hij terug te vinden!     Quidao heeft met succes 1.20m proeven gelopen in Frankrijk, maar dat is momenteel nog niet aan de orde.  We mogen nu niet te hard van stapel lopen.  Eerst tevreden zijn met goede resultaten op 90cm, en rustig opbouwen.

Op diezelfde weg zijn we aan het bouwen met Hightrick en Kadans van de Groenheuvel.    Onze zoon Thibeau Spits kreeg met Hightrick 1 fout in de 1.10m proef.  Daarvoor was hij knap foutloos en snel  in de 1m proef.
Met Kadans vd Groenheuvel liep het prima in de 1.10m proef.    Dubbel foutloos, waarbij zijn tijd goed was voor de 8e plaats.     
Thibeau begint ondertussen ook Happy C helemaal te kennen.   Het vermogen dat deze C pony kan creëren is enorm. 
Het begint nu ook vruchten af te werpen in de piste, zo was Happy C heel snel in de 90cm proef.   We moesten de snelle lady's Lisse Bosch en Geussens Aline laten voorgaan.

Ook een 3e plaats voor Thibeau en Happy in de 1m rubriek.   Daar waren het weeral 2 snelle meiden met Lynn Bloemer aan de winst, voor Zara Poels met Borsalino op de 2e plaats.     Maar derde worden op meer dan 80 starters, dan is dat goed bezig!

De 1.20m rubriek achteraf was een hele opdracht, waarbij Alexander Housen met Cycloon Texas het erg simpel lieten lijken, en met de winst naar huis konden.

Nu zaterdag is er meteen een volgende manche in het ponycriterium;  dan mogen we op 1 februari naar Massenhoven in Stal De Jong.
Het wordt een drukke ponyweek, met op woensdag bovendien ponywedstrijden op de Wen in het Azelhof, en op zondag 2 februari onze laatste gewestelijke indoor in de rijhal van LRV Kontich.

Deze week staat uiteraard in het teken van de Winter Equestrian Nights, waar onze jonge paarden, en meer ervaren paarden van start gaan.   De nationale rubrieken worden afgewerkt van maandag 27 januari tot en met woensdag 29 januari.
Vanaf 30 januari tot  en met 1 februari vindt in Koningshooikt dan de CSI** plaats.