08-06-2015

Geslaagde wedstrijden in Lons Le Saunier en Wierden! Winst voor Inonstop en High Sky !

Sinds enkele weken heeft Patrik er enkele fijne paarden bij, en met het nodige extra vertrouwen dat dit geeft, komen ook de resultaten.

Het deed echt deugd dat Dolce Vita (Darco x Saygon) het meteen in de eerste  rankingsproef in Lons-Le-Saunier prima deed met een knappe 5e plaats.
Patrik had verder nog 2 jongere paarden mee, die met de tijd wel eens voor heel bijzondere resultaten zouden kunnen zorgen.


Inonstop van het Voorhof (Nonstop x Fortuin Z) deed het bij de 7-jarigen uitstekend!   De hengst springt super, en wist de finale van de 7-jarigen te winnen  op overtuigende manier.

De 8-jarige Verdi Vd Withoeve Z (Vigaro Z x Chellano Z) is ervaring aan het opdoen voor het hogere werk.  De 2 eerste proeven 1.40m deed hij het telkens met een foutloze baisomloop, en een fout in barrage.

Patrik voelde dat hij klaar was voor het grotere werk, en probeerde het ook in de GP met Verdi.   Het eerste deel van het parcours  verliep prima, tot hij een eerste fout kreeg.   De controle was dan even het probleem, maar toch onthouden we hier de progressie die Verdi op korte tijd maakt, en hoe gemakkelijk hij over hogere hindernissen springt.

Fijn dat de winst in de GP van CSI*** Lons-Le-Saunier voor België was, met Constant van Paesschen en Diamantina van het Ruytershof.

Patrik was in Lons-Le-Saunier ook als coach aan de slag, voor Yubo Fu (China) met High Sky du Sud.     Ook deze hengst deed het schitterend, en was goed voor een overwinning op zaterdag, en een 4e plaats in de 1.25m finale op zondag.

Voor onze eigen kinderen helpt Patrik uiteraard regelmatig zelf als coach, maar op regelmatige basis komt er ook hulp van buitenaf.     Zo heeft onze zoon Thibeau Spits nog enkele nuttige tips meegekregen van Niels Bruynseels vooraleer hij naar het Nederlandse Wierden afzakte.   
Bij deze willen we Niels hier nog eens van harte voor bedanken, en hem en Ellen proficiat wensen met de geboorte van hun 2e zoontje; Jérome Bruynseels.   

Het leven van een ruiter is niet altijd evident, want pas op dinsdag kersvers vader, en op donderdag al aan de slag in Sankt Gallen, waar hij het Belgisch team van dienst was.  Niels was zeker niet voor niets naar Sankt Gallen gegaan, want ze hebben daar bijgedragen tot de overwinning van de landenprijs!!     


Ook wij waren van plan in Wierden onze uiterste best te doen om een goed resultaat te halen in de landenprijs Children.
We gingen daar bij rekenen op Jacobien, en voor ons is het echt ons "'machien"'.    Ze heeft zoveel vermogen, klasse, je kan er echt altijd op rekenen.  Ze toont zoveel maturiteit, niet te begrijpen dat ze pas 6 jaar is.


Thibeau mocht als eerste van het Belgisch team binnen, en hij kreeg 1 fout op het laatste van het parcours.     Er kwamen 8 teams aan de start, en slechts 6 teams mochten door naar de 2e ronde.    We hebben topcombinaties gezien, mooie sport, maar de minste fout kon dan ook zwaar doorwegen.
Uiteindelijk kregen we in de eerste omloop 5 punten op ons conto.  Het  Zwitserse team mocht met 8 punten niet meer mee naar de 2e omloop, België op plaats 6e en thuisland Nederland als 7e nog wel.  

Het is zo belangrijk om die nul te houden, en Thibeau reed een perfect 2e ronde.    Jacobien kwam niet in de buurt van het hout, en deed het netjes binnen de tijd.  Ook Jinse van Der Haeghen deed het foutloos.    We kregen hoop om het podium te halen.  Roy Van Beeck deed met Unna Donna eveneens een goede ronde, maar kreeg 1 fout.    Die 4 punten zouden ons schrapresultaat kunnen worden, als Thibault Philippaerts foutloos zou blijven.      Thibault is al vaak de sterkhouder van het team geweest, maar hij ging deze keer wel in de fout.  Met 9 punten uit de 2 rondes werden we uiteindelijk 5e.     

Het was niet het weekend van de Belgische teams in Wierden, nochtans was er veel inzet en eigenlijk wel goede prestaties.   Er waren zeker enkele individuele uitschieters, met Alexander Houssen die knap 2e werd in de GP Children,  
Louise van Laer met Mona Liesa mooi 4e in de GP pony's, en Pieter Kenis met Grey op een 3e plaats in de GP Youngriders.

Voor de GP Children hadden we gekozen om Freestyle vd Withoeve (Concorde x Comptesse vd Withoeve) te starten met Thibeau.     Meteen een goede prestatie, want ze plaatsten zich voor de barrage.   In de barrage misschien net te snel de dubbelsprong aangereden, met een fout tot gevolg.    Thibeau was toch nog geklasseerd met een 12e plaats.
  

Het was een fijne ervaring, en nu krijgen de boeken even wat meer aandacht.  Voor Patrik gaan de wedstrijden wel door.  Volgend weekend dichtbij huis met CSI** Lier.     Dan mag Patrik proberen goede prestaties te behalen met o.a. Highsky Du Sud.