05-09-2014

Gregory Wathelet op een voorlopige 6e plaats op WK ! Zoon van Cento Lano toont klasse in Caen.

Topsport op het Wereldkampioenschap in Caen, mét verrassingen, maar dat maakt onze sport dan ook zo boeiend om te volgen.
Het teamresultaat van onze Belgische equipe was jammer genoeg niet wat we hoopten, maar we leven toch nog op goede hoop met de prestaties van Gregory Wathelet.  Hij heeft momenteel nog uitzicht op een eventuele deelname bij de Final Four.
De wissel van de paarden op zondag,  het blijft uniek op zo'n niveau.

Voorlopig staat Gregory op de 6e plaats, maar hij vertoeft in bijzonder goed gezelschap, dus het wordt nog een hele opdracht om in de top 4 te geraken.     Zaterdag staat er een dubbele omloop klaar,  voor de ruiters die individueel nog in aanmerking komen.  Alle info via deze link.  


Er zijn in de jumping al enkele medailles uitgereikt, die van de teams.    Een kampioenschap, prachtig om te volgen, met minieme verschillen en daardoor was de spanning te snijden.  Jammer voor Duitsland met o.a. een pechfout van Daniel Deusser, die net van het podium vallen.       Nederland heeft het nog spannend gehouden, maar zijn de nieuwe Wereldkampioenen per team.  We waren toch ook wel heel gelukkig voor Philippe Guerdat dat hij in het gastland Frankrijk de zilveren medaille kon houden.  Het team van Amerika heeft zoveel talent en vorm, dat een bronzen medaille geen verrassing is.

Het is altijd fijn om paarden op topniveau te zien, die je zelf hebt gefokt.   Eén van de paarden die hier geboren zijn, heeft zich toch wel positief in de kijker gesprongen.  Het gaat over Ulchin Dwerse Hagen, een zoon van Cento Lano uit Mysterie Dwerse Hagen (Eoghan).  Samen met Ondrej Zvara, eveneens onervaren op dit niveau, behaalden ze een individuele 77e plaats.   In het jachtparcours op dinsdag reden ze eigenlijk iets te traag, en kreeg hij nog een te vermijden fout op het einde van de proef.
In de moeilijke eerste omloop van de landenprijs op woensdag deden ze het echt super goed met slechts 5 strafpunten.


Van hetzelfde jaar hebben we ook nog een bijzonder competitieve Cento Lano-dochter met Uletta Dwerse Hagen.  Uletta en co krijgen dit weekend nog even rust.   Patrik heeft zich 2 weken geleden geblesseerd, en is nog niet voldoende hersteld voor deelname aan de CSI*** Zandhoven.  We wensen het team van Victor Theeuwes alvast veel succes bij hun organisatie dit weekend.

Zelf gaan we met de jongens Thibeau en Marnick Spits nog wat ervaring opdoen in het Azelhof, waar ze nu zondag ook de 1.25m GT Vor mogen meedoen.