19-04-2014

Groentenjumping regionaal; uitslagen dag 1. Evelyne Vergauwen wint van 122 starters in 1.25m.

Het belangrijkste paarden-evenement deze dagen gaat door in het Franse Lyon met de Wereldbekerfinale.     Uiteraard supporteren we voor de Belgen Nicola Philippaerts en François Mathy, maar deze keer toch ook voor de Olympisch kampioen Steve Guerdat.    Al 2x werd hij samen met Nino des Buissonets 2e in deze finale, die nu maandag zijn ontknoping zal kennen, notabene op de verjaardag van zijn vader Philippe Guerdat.   Steve nam alvast een goede start, de resultaten via de  link. 

Zelf hebben we hier ook onze eerste wedstrijddag achter de rug.   In de proef van 1.25m leek de inzet minstens zo hoog als die in Lyon.   Onze neef Jeroen De Winter met Gretel, Patrik met Hija de La Luna vd Dries, ze ondernamen verwoede pogingen om de winst binnen te halen.    Tot Steve Auwers een bijzonder scherpe tijd neerzette, en het laken naar zijn kant leek te trekken.
Dat was buiten de jonge amazone Evelyne Vergauwen, dochter van Joris gerekend.   Zij won uiteindelijk de proef, toch een prestatie als er 122 combinaties aan de start verschenen!

De uitslagen van dag 1 kan u in bijlage vinden.     Persoonlijk waren we zeer tevreden met de prestaties van onze 5-jarige paarden.   De 3 paarden van Patrik deden het allemaal foutloos, met een pluim voor Jericho Dwerse Hagen (Vertigo x Clinton) , Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite x Felitia vd Meerputhoeve)  en Jumperhens (halfbroer van Cadjanine, Clinton x Feinschnitt).

Er is normaal een onderlinge "strijd" tussen Patrik en zoon Marnick Spits als ze in dezelfde proef aantreden.  Voorlopig is het nog in het voordeel van Marnick, ik denk momenteel 3-2.      Gisteren telde niet meteen mee, maar sowieso moest Marnick niet onderdoen.  In zijn eerste deelname met de 5-jarige Jappeloup van Vlieringen (halfbroer van Vinca Major en Benfica van Vlieringen) deden ze het foutloos!

Dag 2 van Groentenjumping regionaal is ondertussen gestart!      Toch nog even melden dat er nog enkele plaatsen beschikbaar zijn op onze BBQ Royal  van vanmiddag en vanavond.
Wees er dan snel bij om te reserveren via sms:  0474/898.552, of rechtstreeks aan de kassa.

Van harte welkom!
 Source photo: Tess Dewerie

Documents
Uitslag 1.25m proef vrijdag
Uitslag Vor 6-jarige paarden
Uitslag Vor 5-jarige paarden
Uitslag Vor 4-jarige paarden