24-04-2015

Fier op onze elite-pony-hengsten. Vorig jaar Kadans, nu Hightrick op de affiche BRP!

 Een oproep aan de ponyfokkers onder ons..    Er is een dalende tendens in het aantal geboorten bij de ponyveulens.  Opmerkelijk zelf, dat we een daling zien naar +- 60 ingeschreven ponyveulens in het jaar 2014 in het stamboek BRP.

Volgende week vertrekt Patrik naar China om de verkoop van de paarden te promoten richting China.   Onze zoon Thibeau was ook uitgenodigd om mee te gaan, om terwijl de pony's te promoten met een demonstratie/clinic.

We hebben de kans gehad om via Orientas en diverse bezoeken/gesprekken met ondertussen Chinese vrienden te ontdekken dat er gigantische kansen en mogelijkheden zijn in China.  Een land waar de hippische sport nog maar pas tot ontwikkeling komt, waar er nog geen competities zijn voor pony's.   Kinderen leren op hun 10e normaal direct op grote paarden rijden.

Volgende week kan Thibeau zelf niet naar China mee gaan, hij heeft wel iets belangrijker te doen!  De meeste ouders zouden dan meteen aan school denken in deze periode.   Ook heel belangrijk, maar volgende week mag Thibeau met zijn Abine mee aantreden op de CSIO Children in Lier (Azelhof).  Hij is voorlopig mee aangeduid bij de 5 ruiters die mee in aanmerking kunnen komen om in het landenteam voor België te rijden.
Naast Thibeau Philippaerts, Alexander Housen, Camilla Demollie en Sander Vermeiren, is Thibeau ook aangeduid.
We zullen wel zien hoe het loopt!  Tegelijkertijd is er ook een CSIO voor de pony's, waar we uiteraard ook vol spanning mee de wedstrijden dikke toer zullen volgen.  Na een blessure, zullen Kadans en Esmee van start gaan in de kleine toer pony's. 

Het begint in Lier op donderdag 30 april, landenprijzen op 2/5 en Grote Prijzen op 3/5/15.

We weten nu wel ondertussen enkele wedstrijdpony's in China staan die 1.10m ervaring hebben. Thibeau zal later dit jaar wel naar China gaan om de ponysport te promoten.  Uiteraard een heel avontuur..

Als het allemaal toch wat zou aanslaan ginder, zullen er met de tijd wel wat pony's nodig zijn om hier op te leiden en naar ginder te verkopen.    Wij gaan mee ons best doen dat ze als ruiter alvast klaar zijn om ook met pony's te leren rijden. 
Er is ons al gevraagd speciale ponykampen in te richten bij ons voor Chinese kindjes.  Als dat maar goed komt! 
Wij hebben er alle vertrouwen in, en gaan onze ponyfokkerij opdrijven.  Dit jaar verwachten we slechts 1 veulen, volgend jaar moeten het er minstens 2 zijn...  Uiteraard blijven onze ponyhengsten beschikbaar voor de fokkerij.  Naast Hightrick en Kadans van de Groenheuvel, hebben we ook de ponyhengst Tolum hier op stal.  Tolum is een 3-jarige hengst voor het AES gekeurd, zoon van 2 EK pony's Idefix du Vallon en Sunny (gefokt door familie Erica Swartz; Sunny werd ooit 9e op EK pony's met Erica Swartz).   Met hem zullen we graag ook volgend jaar op wedstrijd gaan, hij loopt nu thuis al fijn onder het zadel.   

Ondertussen zijn de kwaliteiten van onze hengst Kadans van de Groenheuvel ook in het buitenland ontdekt.    Waarschijnlijk heeft dat ook te maken met het blits-optreden van Quint van de Groenheuvel op de hengstenkeuring in Moorsele.  Hij liet zien dat hij naast een goede springtechniek een uitzonderlijk talent in de dressuur heeft.

In 2013 won Kadans de finale van de Bestgaande rijpony in Mechelen, en mocht hij op de affiche staan.  Bij de laatste editie was het Hightrick die won.   Hij krijgt nu de eer op de affiche te staan voor de Bestgaande Rijpony.

Vorige week heeft onze kleine Lauranne Spits (9 jaar) voor het eerst dressuurles gevolgd met deze Hightrick.   Een opsteker dat lesgever Ronny Livens heel enthousiast was.  Als het van Lauranne afhing, zou zij hem al graag overnemen. 
Volgend jaar gaat ze er klaar voor zijn, nu achter de schermen nog wat ervaring opdoen, maar vooral genieten!  Daar gaat het om!