27-02-2017

Jacobien en Patrik, 2e in de GP van Gent! Tweeling Spits voor het eerst een kampioenenlint!

We mogen terugblikken op een collectief straffe prestatie het voorbije weekend.

Op de internationale wedstrijd in Gent waren er tot en met vrijdag al topprestaties, maar ook op zaterdag waren we bijzonder tevreden.

Na de winst in de Masters, kreeg Verdi een dagje rust.  Thibeau en Juragold Bormes deden het opnieuw dubbel foutloos in de 1.30m proef, goed voor een klassering.    Alle ogen waren dan gericht op de GP.   
Voor Thibeau (die 16 wordt in maart) zou het de eerste keer zijn dat hij samen met Dolce Vita een GP CSI** zou rijden.
Het was een moeilijke proef, maar ze deden het samen schitterend.   Ze moesten wel 2 leerfouten incasseren, maar met een opgeheven hoofd mochten ze Gent verlaten.

Dan konden we supporteren voor Patrik met Jacobien.  Voor de 8-jarige Jacobien zou het ook haar eerste GP CSI** zijn.    Haar basisomloop verliep perfect, waardoor ze zich wist te plaatsen voor de barrage met 8.

Wouter Devos kwam als eerste binnen, en probeerde een bijzonder korte wending.  Bijna verloor Wouter zijn evenwicht,  maar hij kon maar net een val vermijden.  Hij verloor wel even wat tijd, maar voor de rest had Wouter bijzonder snel geweest.  Niemand nam nog die kortere wending, tot Patrik en Jacobien binnen kwamen.  Ook zij deden het, en het verliep wel OK.  De tijd van Wouter werd verbeterd!    Als laatste starter kwam het Olympische duo Harrie Smolders en Emmerald in de piste.  Op dat moment weet je dat het  warm wordt.    Voor het publiek bleef het boeiend, het was mooie sport.  Emerald en Harrie deden wat er van hen verwacht werd, en het werd een mooie overwinning voor hen.  We zijn bijzonder tevreden met deze 2 plaats van Jacobien!   We willen  mede-eigenaar Jan de Vos ook van harte proficiat wensen.  Hij heeft Jacobien van regionaal tot internationaal niveau gebracht.   Op jumping Antwerpen 2015 heeft Jan op sportief vlak een stapje terug gezet, en sindsdien hebben Thibeau en Patrik mogen genieten om met zo'n merrie als Jacobien te mogen rijden.  De resultaten spreken voor zich.  De voorbije 2 weekends nam ze op de internationale wedstrijden van Lier en Gent deel.  Op de 6 starts, heeft ze 6 top 5-plaatsen!   Indrukwekkend.   We gaan ze nu wel even rust geven, en zien haar graag terug op het buitenseizoen.  


Ook bij de LRV wedstrijden loopt het indoorseizoen op zijn einde met de provinciale en weldra nationale kampioenschappen.   Thibeau heeft vorig jaar afscheid genomen van LRV.  Nu zijn het Catherine en Lauranne die er nog graag deelnemen.   Ze hadden al een hele tijd geleden vertwijfeld gevraagd, of het hen ooit zou lukken een kampioenenlint te winnen.    Bij de broers Marnick en Thibeau, nichten Mieke, Julie en Nathalie, en neven Jeroen en Jorgen, Pieter en Jorich leek dat allemaal mogelijk, en bij hen bleef dat uit..  Ik had hen gerust gesteld, dat als ze genoeg zouden blijven trainen, en dat niet te hard zouden willen, dat het wel zou komen. 

Lauranne was 's ochtends begonnen met de reeks CL stijlspringen en deed een prima ronde met Kiliwatch.    Daarna was het de reeks DL, en ze had het meeste kans om sterk te presteren met Hightrick.   Ze had de druk op zichzelf zo hoog gelegd, dat ze geen goede proef reed.   Ze wist het ook toen ze buiten kwam, en even tranen van verdriet.  Toen iemand van haar vriendinnetjes kwam vertellen dat ze gezien had, dat ze gewonnen was in de stijl met Kiliwatch, maakten de tranen plaats voor een stralende glimlach...    Het scenario was eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar in de namiddagwedstrijd op snelheid, deed Catherine een toprondje met Sunny.  Ergens had ze zo'n korte wending genomen, op aanraden van papa Patrik.    Niemand zou haar tijd nog verbeteren, ook Catherine kon glunderen met een kampioenenlint in de reeks DL.    In BL moest Catherine als eerste binnen in barrage met Fair Faith.  Ook daar ging het prima, uiteindelijk goed voor de 4e plaats! In de reeks DM slaagde Catherine er in om foutloos te zijn in de baisomloop met Pasquimel.   De barrage was deze keer een maatje te hoog, maar wat was ze toch weeral blij met de Mellie..  We onthouden de prima ervaringen, en blijven oefenen! 

Persoonlijk was ik vooral blij, dat we zondagochtend op tijd op de wedstrijd waren...  Voor geen geld had ik de wedstrijd in Gent willen missen op zaterdag.  En dan mee gezorgd dat de paarden veilig met de camion thuis geraakten, en rond 2u in stal stonden.   Onze dank gaat uit naar heel ons team, maar ook naar de laatste nieuwkomer Yessica Ceulemans,  ze doet een top job om onze paarden zo prima te verzorgen thuis en op wedstrijd.  Alleen met een sterk team is zoiets mogelijk.  Zondagochtend moest ik dan samen met onze meisjes zelf onze wedstrijddag op gang trekken.  De pony's hebben we op tijd kunnen voederen, en om 7u waren we al terug onderweg naar Brecht.    't Was wel een kort nachtje, maar absoluut de moeite waard.




Chevaux
Sunny
Jacobien Dwerse Hagen

Vidéos
Jacobien & Patrik- barrage Gent