11-09-2017

Jacobien met kers op taart, winst in GP CSI** Lier! 3x geklasseerd in LR ranking class.

We moeten het openlijk toegeven...  We waren vorige week ontgoocheld toen de selectie kwam van de 40 ruiters die mogen deelnemen aan het BK seniors in Lanaken.

Met dit scenario hadden we geen rekening gehouden... Slechts 40 ruiters mogen deelnemen, maar sommige ruiters krijgen door deelname aan CSIO's en goede klassementen op de Gold wedstrijden sowieso een startplaats.
 
Laat Patrik dan net 37e zijn,  én toch door die regels, pas 3e reserve zijn....    Maar dan ook zeker dankbaarheid, want hij gaf toch maar even Jacobien 2 maanden aan zoon Thibeau.  Daardoor kon Thibeau Belgisch kampioen juniors worden, en achteraf deelnemen aan een Europees kampioenschap.    Ervaringen, die ongelooflijk zijn,  en dus nu wel zijn niet-deelname kosten.    En nipt dan nog wel...

Maar we hebben geleerd om positief te blijven, en niet te lang bij ontgoochelingen te blijven hangen.
En proberen te presteren in de ring.   Dit weekend hebben we dan alvast heel wat punten gesprokkeld, naar volgend jaar toe!

Wat een topweekendje van zowel Dolce Vita als Jacobien!!  Beide dames lieten zich op geen fout betrappen.   Dolce Vita sprong donderdag meteen naar een 2e plaats in de GP kwalificatie.  Daardoor kon Jacobien zelf de 3 rankingproeven springen.  En hoe!!!   Op vrijdag was ze 4e,   zaterdag was ze 3e, en op zondag won ze de Grote Prijs!! 


Ook Dolce Vita bleef het sterk doen, met een 5e plaats op vrijdag, en de winst op zaterdag!!

Gewonnen heeft Thibeau niet met Jericho Dwerse Hagen, maar wat hebben we van hun ritjes genoten...

Jericho is na een rustperiode er helemaal terug aan het ingroeien.   Donderdag waren ze 8e in de GP kwalificatie,  op zaterdag was er in de 1.45m Rankingproef die ene fout...  Op zondag in de GP was er ook een prima poging, maar moesten ze 2 springfouten incasseren.   

De week zal kort zijn, want op woensdag vertrekken ze hier al terug richting CSI*** Bonheiden.
Patrik rekent dan op Belissimo S Z en Jericho Odeveld.   Voor Thibeau nemen we graag Jericho Dwerse Hagen en Juragold Bormes mee.  Catherine en Lauranne bereiden zich voor op hun provinciaal kampioenschap LRV in Arendonk.    Benieuwd welke pony's we nu 17 september mogen mee nemen, maar we denken dat het best druk kan worden, na een goed seizoen...