16-05-2017

Jacobien wint Rankingproef op haar verjaardag! En nog een 2e plaats op zaterdag!

Het voorbije weekend was het pendelen tussen de CSIO voor de jeugd in Sentower Opglabbeek, en de CSI***Lummen met daar eveneens het BK voor de 7-jarigen.

In dat BK was het bijzonder jammer, dat Patrik met Veracruz en Jeroen met Karmelita van den Dries en Cleopatra, net niet naar de  finale konden.  Ze totaliseerden telkens slechts 4 punten over beide manches, maar enkel de dubbel foutlozen mochten door naar de barrage. Ze werden doorverwezen naar de troosting van de 7-jarigen op zaterdag.   Dat ze competitief zijn, bewezen ze daar.   Jeroen won de troosting met Karmelita, voor Cleopatra Z op een 2e plaats.  Ook Patrik zagen we in de prijzen, hij reed Veracruz naar een 5e plaats.  

S
portmannen als ze zijn, gaat het hen vooral over prestaties in de hoger aangeschreven proeven.  En dan kijken we meteen naar de GP en de rankingproeven.  Daar had Patrik ook 2 belangrijke ijzers in het vuur, met Jacobien en Belissimo.  Op 12 mei werd Jacobien 8 jaar.  Ze heeft ons getrakteerd, met weer een geweldige omloop én de overwinning ! 

E
en dag later mocht Jacobien de kleine Grote Prijs springen, en ook daar zorgde ze voor een foutloze basisomloop, én een foutloze en vlotte barrage. Goed voor de 2e plaats! 

O
p zondag mocht Belissimo Z met Patrik in de GP van de CSI*** bij de laatste combinaties in de ring.  Op dat moment was duidelijk dat het een loodzware opdracht zou zijn voor Belissimo, die eerder van de maand 8 jaar werd.   Dat is ook vrij jong voor dit 1.50m niveau.  Belissimo sprong een super omloop, maar er was een voetje op de lat van het water...  met  4 strafpunten tot gevolg, en geen plaats in de barrage.   Nochtans zijn we bijzonder tevreden met de 11e plaats, het geeft vertrouwen!

A
lle resultaten van de wedstrijd in Lummen kan je nakijken op deze link.      We hebben met Jacobien en Belissimo toch wel 2 heel bijzondere paarden op stal, die we moeten koesteren.

Jacobien is bij ons geboren, en heeft ons 2 jaar geleden uit de nood geholpen... Toen was Thibeau geselecteerd met zijn paard Abine voor de CSIO van de jeugd, bij de scholieren.  Toen was dat in het Azelhof, het voorbije weekend vond die wedstrijd plaats in de Sentower.   De beste jeugdruiters van verschillende landen komen bij elkaar, iedereen heeft er naar toegewerkt.   Ik ging met Abine naar de veterinaire keuring, en daar liep het mis.  We waren perfect voorbereid, alles was normaal in orde, maar blessures kan je niet uitsluiten.   Op dat moment kregen we van de jury en chef d'equipe de kans om voor 8u 's anderendaags met een ander paard bij de herkeuring te staan.   In principe hadden we geen vervanger,  Thibeau had als 14-jarige maar 1 paard ter beschikking.    Tot we de stallen even rondwandelden, en het op die bewuste woensdag gingen proberen met Jacobien.   Nog altijd dankbaar dat ook mede-eigenaar Jan Devos dit idee steunde.  Op woensdagavond voor het eerst op Jacobien gereden, en op zaterdag maakte toen Thibeau met Jacobien deel uit van het 2e team voor België.  Hij was toen goed voor 0 en 4 punten over 2 manches.  Op zondag in de GP was er zelfs een barrageplaats.   Die stunt werd achteraf beloond met een plaats in het Belgisch team op het EK.  Ook daar werd de finale gehaald.   Een overzicht van de resultaten van Jacobien via deze link.  


 
We hebben geleerd om niet te leven in het verleden, het is de toekomst die telt.   Naast Jacobien en Belissimo, hebben we nog wel jong talent op stal en in huis!  De jeugd was dus het voorbije weekend aan zet in de Sentower.  De resultaten via deze link.    Voor Thibeau onthouden we dat hij met Cleostrade bij de pony's enkele mooie ritten heeft getoond, en dat het geluk niet altijd aan zijn kant was.    Met Juragold Bormes (Contact x Landino) was er voor het eerst een deelname in een GP voor de juniors, wat toch best een moeilijke 1.40m proef was.   Er waren heel wat fouten over het algemeen, maar Thibeau en Juragold lieten eigenlijk 2 vermijdbare fouten noteren.   Samen verder groeien en blijven werken, en dan komt dat best OK.     Marthe Van Gorp had ook één van onze paarden mee, met Vesper Lynn DH Z.  Daar zagen we op 1.35m niveau prima omlopen, de merrie heeft een fantastische mentaliteit.  


De volgende belangrijke afspraak voor de jeugd is het Belgisch Kampioenschap pony's, children, youngriders en Juniors in het Azelhof tijdens het Hemelvaartweekend van 25 tot 28 mei.  Om zich voor te bereiden gaat Thibeau met Jericho Dwerse Hagen dit weekend deelnemen aan de CSI** in Lier.  Patrik moet volgende week terug even richting China, maar gaat ook het volgend weekend naar CSI** in het Azelhof te Lier.  Hij rekent dan op Belissimo en Verdi van de Withoeve.   Ook Marthe zal er zijn met Vesper Lynn DH Z (Va-Vite x Padinus). De wedstrijd in Lier begint op 18 mei. Grote Prijs van de CSI** wordt op zondag 21/5 gereden.