22-09-2015

Jericho Dwerse Hagen; barragist in finale WK 6-jarigen!

Als ze ons op voorhand zouden zeggen dat we 2 paarden in de top 20 zouden hebben in Zangersheide, dan zouden we daar meteen voor getekend hebben!  We moeten terugblikken op een super fijne week in Zangersheide, met prima prestaties van de paarden die we meehadden.

Krachtpatser van dienst Jericho Dwerse Hagen is het meest vooraan geëindigd met de 14e plaats op het WK van de 6-jarigen.  Hij moest als 3e starten in de barrage met maar liefst 17 combinaties.     Patrik had de rit gezien van Christian Ahlmann, die al bijzonder snel was.   Hij wou toch ook naar die tijd rijden, maar kreeg fout op de voorlaatste hindernis...
Uiteindelijk zou hun prestatie goed worden voor de 14e plaats, zonder die fout zou die tijd goed geweest zijn voor de 8e plaats.  Dat zegt heel veel over het niveau en de snelheid van dit kampioenschap.
Het was in elke finalereeks tegen het scherp van de snee.  Heel fijn dat bij de 5-jarigen Yves Vanderhasselt beslag kon leggen op de 2e plaats.  Bij de 7-jarigen was er helemaal Belgisch succes, met de winst van Gregory Wathelet.

Alle resultaten via deze link.    Bij de finale van de 6-jarige paarden zien we dan ook dat Jacobien Dwerse Hagen beslag kon leggen op de 19e plaats.  Het was even een ontgoocheling, met de fout op de allerlaatste hindernis in de basisomloop.  
Maar Jacobien zelf heeft ons zeker niet ontgoocheld, integendeel!

We willen hierbij al onze mede-eigenaars, het hele team en supporters nog eens extra bedanken.  

Uitkijken doen we alvast naar de volgende wedstrijd, dat is de CSI** Bonheiden van 25 tot 27 september.    
Voor de kinderen is er het nationaal kampioenschap LRV pony's in Brakel.  Thibeau hoopt daar op een goede prestatie van Hightrick in D midden.  

Source photo: Studforlife, Julien Counet