06-05-2016

Jeroen en Gretel, voorlopig 3e op het BK youngriders, Thibeau houdt zicht op finaleplaats !

 Het Belgisch Kampioenschap jumping voor pony's, scholieren, juniors en youngriders is gisteren in de Warre, Neeroeteren van start gegaan.

Bij de pony's en scholieren komt het er op aan foutloos te blijven tijdens de kwalificatierondes op donderdag en vrijdag.
Voor de juniors en youngriders was er een Barema C in de eerste manche, waardoor er al een voorlopige rangschikking is, om in elke categorie de 16 finalisten te bepalen.

Het zijn straffe reeksen, en vooral bij de juniors met bijna 60 combinaties zal de selectie heel moeilijk worden.
Wel 22 ruiters rijden het BK met 2 paarden, en elke ruiter mag max 1 paard in de finale starten.

Het kwam er op aan dan ook niet te traag te rijden, die opdracht kreeg onze Thibeau mee als hij startte met Dolce Vita.
Voor ons is die merrie een toppertje, zo goed haar best willen doen.    Op de trippelbar iets te dichtbij, en daar kregen ze een fout, wel in een snelle tijd.  De strafste rit zagen we van Marthe Heudens, die als laatste starter binnen kwam.  Op dat moment waren de beste tijden rond 68 seconden,  ze slaagde in een foutloze ronde in een tijd van 34 seconden.   Hou deze dame alvast maar in de gaten!    Voor ons zou een finaleplaats al een opsteker zijn.    Virtueel zouden Thibeau en Dolce Vita in de finale kunnen geraken, als er vandaag niet teveel fout gaat.  De resultaten komen via deze link.   

Eerder op de dag reden de pony's hun kampioenschap, waar we Thibeau met Cleostrade graag aan het werk zagen.   Het water is niet haar favoriet onderdeel, en stond als laatste hindernis in de omloop.  Tot daar was ze foutloos,  maar ze kregen er één weigering.   Bij de 2e poging sprong ze er wel goed over, maar de 9 punten staan achter hun naam.   We proberen het probleem van het water niet uit de weg te gaan, en hopen dat we na een goede ronde vandaag, opnieuw de kans krijgen op zondag in finale.   Het zou mathematisch nog mogelijk kunnen zijn.  

Uitkijken werd het dan naar het BK youngriders, waar onze neef Jeroen De Winter hoopt op goede prestaties van Gretel S en Va-Vite.   Met Va-Vite kwam er een fout op hindernis 2, voor de rest liep het goed.   Gretel lijkt deze dagen in prima vorm, en deed het foutloos én snel. Goed voor een voorlopige 3e plaats in de ranking!!   Een straffe zet van Leonie Peeters op een 1e en 2e plaats.