18-07-2016

Jeroen en Gretel winnen GP Yr Valkenswaard! Met Va-Vite ook nog 2e in 1.50m YR zaterdag.

 Wat een accomodatie in Valkenswaard waar begin van de week de jonge paarden, en nu de jonge ruiters mochten aanwezig zijn.     Patrik had met zowel Jacobien als Bellissimo weten door te stoten naar de finale bij de 7-jarigen.
Bellissimo schrok even bij de start, en kreeg fouten op hindernis 1 en 2..  Daarna ging het prima in de 1.45m Ranking Proef.  Jacobien wist wel haar eerste rankingspunten te sprokkelen op een 11e plaats met een spijtige fout.


Bij de jeugdruiters zou de finale van de yougriders eveneens een FEI ranking proef worden.  Jeroen had net daarvoor Va-Vite moeten rijden in de 1.40m proef YR op de zandpiste.    Na een 2e plaats op zaterdag in de 1.50m proef, opnieuw een mooie vlotte nulronde met een 6e plaats op zondag.   In de GP moest Jeroen met Gretel binnen aan het einde van de proef.  Op dat moment was er nog niemand foutloos.  Het  zei ook wel iets van de techniciteit van het parcours, niet evident.  
Gretel sprong abnormaal goed, en ze maakten geen fout!  Het zou de laatste nulrit in de basisomloop geweest zijn, en hij won zo de GP zonder barrage te moeten rijden!  De resultaten en video's via deze link. 

B
ij de pony's stond er op zondag ook een mooie 1.30m omloop, waar Thibeau met Cleo als eerste aan de start moesten.  
Op vrijdag kregen we een fout op de laatste hinderrnis, en ook op zondag zou het venijn in de staart zitten..   Achteraf bekeken had die fout op zondag kunnen vermeden zijn,  maar het is ook geen drama, zolang we uit fouten kunnen leren.

Kadans mocht dit weekend iets lager starten, met telkens de 1.10m proef.  Hij heeft er ons zeker voor bedankt, en ging geen enkele keer in de fout.   Hij had er echt zin in, en het ging dan ook heel erg snel.   Een topconcours voor hem met een 4e, 7e en 3e plaats!  

Patrik heeft de voorbije dagen in China doorgebracht, en zou hopelijk straks veilig thuis komen.   Niet voor lang, want voor hem staat de internationale concours in Dettighofen op de agenda.

Wij blijven met de kinderen graag in de buurt, met de Jumping With Love in Kampenhout en de Gouden Laars in 's Gravenwezel.