02-05-2017

Jeroen en Gretel winnen de GP CSI** Lummen!

We hebben er even van moeten bekomen, maar wat een pracht prestatie  heeft onze neef Jeroen De Winter weten te realiseren op zondag in Lummen!

 Jeroen won er met zijn Gretel S de Grote Prijs CSI** Belang van Limburg.  Moest er iemand het Belang van Limburg met evt het artikeltje hebben, er zou er hier graag iemand dat artikel lezen.  Dat was vanmiddag alvast hier het gespreks-onderwerp.   Lezen dat het echt gebeurd was... Of nog eens extra nagenieten..

Ook al spreken de video's en beelden voor zich!  Een dikke proficiat aan Jeroen en zijn team om dit te realiseren!  Knap!
 
We kijken met zijn allen al graag enkele weken vooruit.  Dan zouden Jeroen en Gretel het Belgisch Kampioenschap van de jeugd (Youngriders) meedoen in het Azelhof.   Met stip op onze agenda genoteerd van 25 tot 28 mei!   Ook Thibeau zal dan zijn kans  wagen bij de Juniors, en bij de pony's.  Het zal voor onze meisjes Catherine en Lauranne nog een jaartje te vroeg zijn om het bij de scholieren te proberen.

De eerste stappen zijn ondertussen gezet.  Lauranne is Jeroen alvast bijzonder dankbaar.  Ze deed het op haar eerste oefenwedstrijd foutloos met Va-Vite.   Vandaag gaat ook tweelingzus Catherine het met een paard proberen.  Zij krijgt hiervoor Freestyle van de Withoeve ter beschikking.   En deze Freestyle deed het eveneens schitterend het voorbije weekend op de Euroregio in het Azelhof, onder het zadel van Marthe Van Gorp.  Ze waren goed voor een 6e en 3e plaats in de 1.25m proef.  Was ook knap om te zien!

We hebben ondertussen ook ons eerste LRV ponytornooi er op zitten.  Daarvoor trokken we richting Poppel met de tweeling Catherine en Lauranne.    Catherine deed het prima met een 2e plaats in DL met Sunny, en een 5e plaats in BL met Fair Faith.  In de reeks DM kreeg ze een pechfout met Pasquimel, maar haalde ze wel knap de barrage met Galinka.  
De pony's en hun ruiters waren net op tijd terug uit feeststemming, en top geconcentreerd naar de wedstrijd toe. Op zondag 30 april hadden de meisjes hun vormsel, en daar had zelfs peter nonkel Erik De Winter nog tijd voor weten te vinden.  Maar gelukkig net op tijd in Lummen om Jeroen en Gretel te begeleiden. Alles voor de sport, maar familie blijft belangrijk!  

Lauranne had een beetje met pech af te rekenen.  Ook voor haar een fout in DM met Hightrick, maar toch weer een prima ervaring!   Volgend weekend staat er  op zaterdag voor Thibeau de Gouden Laars pony's van Welckenraedt op de agenda.  
Een ideale voorbereiding voor de CSIO Pony's een week later in Opglabbeek.   Ook de paarden mogen van stal, voor hen is er de CSN Gold in het Azelhof op zondag, en de cyclus jonge paarden in Basècles. 


Vidéos
Lummen video 4
Lummen video 3
Lummen video 2
Jeroen & Gretel - Lummen
Jeroen & Gretel - Lummen