22-03-2018

Jeroen sterk in Hulsterlo,Team De Winter 3 titels bij de hengsten dankzij Pegase, Nixon, Leandro

 We zijn volop bezig aan de voorbereidingen voor de Groentenjumping.  De tent staat, en als nu nog de lente in het land komt, zien we het helemaal zitten!

Vorige week zijn we ons outdoorseizoen op internationaal niveau gestart in het Azelhof in Lier.    En dat het er koud was... Nochtans werden kosten noch moeite gespaard om het voor de ruiters en paarden in de beste omstandigheden te laten verlopen.   We hadden het koud, maar kregen het warm door de fijne prestaties...

Dé topprestatie werd indoor geleverd, in Hulsterlo op zaterdag.    Jeroen en Erik De Winter zijn de laatste jaren heel intens aan hun stal aan het werken, en het begint absoluut vruchten af te werpen.   Zo fijn dat we het van dichtbij mogen mee beleven.

Dat de 7-jarige Leandro VG (Gitano) en de 5-jarige Nixon vt Meulenhof toppers in spé zijn, dat mogen we nu wel zeggen.   Ze behaalden steeds goede resultaten, met een mooie techniek en prima mentaliteit. 
Aan hun lijstje top-dekhengsten mogen ze er sinds vorige week nog ééntje bij vermelden.  
Pegase van 't Ruytershof is een zoon van Comme Il Faut, en een kleinzoon van Diamanthina van 't Ruytershof.   
Deze Pegase is in mede-eigendom van Erik De Winter en fokker Bert Van de Brande.  Vorige week zaterdag werd deze Pegase 
gehuldigd als kampioen van de hengstenkeuring!

Daarna zouden de verschillende oudere hengsten passeren voor telkens hun finales van de hengstencompetitie.
Bij de 5-jarigen hadden we foutloze omlopen voor Nono vd Withoeve (Marnick Spits) en Nixon van 't Meulenhof (Jeroen De Winter).  Beide hengsten stonden nog mee aan kop van het klassement, en mochten door naar de barrage om de uiteindelijke kampioen te kronen.   Nono liet opnieuw een prima indruk na, maar kreeg dan toch die ene fout.  Voor Jeroen en Nixon verliep alles foutloos én snel! Ze mochten achteraf binnen voor het kampioenenlint! 

Jeroen had met Leandro VG nog een derde troef bij de 7-jarigen.  Hij plaatste zich voor de barrage, met 5.    Er werd al even gerekend, en toen Jeroen binnen ging, wisten ze dat mathematisch het kampioenenlint ging 
Jeroen probeerde toch nog om ook de finaleproef te winnen, maar kreeg die fout op de laatste hindernis, in de snelste tijd.  Hij zou er 5e mee worden, maar werd dan toch gehuldigd als kampioen, op basis van de 4 selectieproeven en de finale.

In Lier waren er heel wat ruiters van ons BFE team aanwezig.    Anouk Kort rijdt sinds een maand mee de jongere paarden, en vorige week zagen we mooie omlopen van Noortje vd Windheuvel (Farfelu de Muze x Kannan) en Moonlight van 't Beetjen (Deauville de la Vie).  Noortje won de finale bij de 5-jarigen, ze laat zich zelden op een fout betrappen!  
In de LR 1.45m proef op zaterdag zagen we Anouk Kort op een 12e plaats, Charlotte Spaas op een 10e plaats, en onze Chinese vriend You Zhang op een verdienstelijke 13e plaats met Indigo. 
    Thibeau en Jericho kregen 1 fout in de rankingproef, maar hij is ook fantastisch aan het springen.
Patrik verkoos om Javanna van de Torredreef in de rankingproef te rijden, en Belissimo voor te behouden voor de Grote Prijs.    Beide vosse merries deden het uitstekend.    Jammer genoeg kreeg Javanna de laatste hindernis af... In de GP kreeg Belissimo een fout op hindernis 2, maar met een snelle chrono goed voor de 10e plaats.
Ook Thibeau en Jericho kregen een goede ronde, maar die ene fout,  goed voor de 15e plaats.  Even toch ontgoocheling, want we zouden toch echt wel eens graag er net wél bij zijn.  Nu is het telkens nét niet..  

We houden moed, en kunnen het in de tweede week van de Springtour opnieuw proberen.  Voor Thibeau is de GP selectie meteen veilig gesteld door een foutloze omloop van Dolce Vita vandaag.    Daardoor mag Jericho vandaag rusten, en kan hij zo maar even de drie Rankingproeven doen!! We zijn gemotiveerd...   Voor Patrik is er enkel Belissimo om de kar te trekken op het hogere niveau.   Hij heeft naast Belissimo nog de 7-jarige Classic Touch mee.

Bij de 7-jarigen kijken we verder graag uit naar de prestaties van Jeroen met Leandro VG, en Marthe Van Gorp met Loreen van de Landhoek.  Vorige week waren Marthe en Loreen goed voor de 4e plaats in de GP CSI*.     
Voor de hogere proeven,  kiest Jeroen in Lier deze week voor zijn 8-jarige paarden Cleopatra, Calamity Jane, Karmelita van den Dries, Krezip Dh. 

We maken ons verder klaar voor onze eerste wedstrijden op de Groentenjumping.  De inschrijvingen zijn geopend  via www.equibel.be: 

Volgende week vrijdag 30 maart, zaterdag 31 maart en Paasmaandag 2 april hebben we de nationale Gold Wedstrijden.  Met Pasen 1 april hebben we de ponyruiters van LRV en onze club Groentenjumping aan de start.   Iedereen van harte welkom!