15-08-2013

Jorgen De Winter en Jalinka naar finale Belgisch Kampioenschap! In de voetsporen van..

Jorgen en Jeroen, twee broers elk met hun eigen visie en talent.    Bij Jeroen weten we dat hij zeker talent heeft in de piste en bij de vorming van zijn paarden.
Bij Jorgen weten we ook dat hij een handige ruiter is, en dat hij ook iets meer commerce-bloed heeft..

Hij heeft nu een heel toffe 4-jarige merrie Jalinka (dochter van Adorado x Codex).  Jorgen geniet al het hele seizoen van de goede prestaties van Jalinka, maar kan ook wel genieten van de aandacht die kandidaat-kopers voor haar hebben.

In de week van Gesves primeert zeker de sport, met als beloning een mogelijke titel in het Belgisch Kampioenschap.
Momenteel heeft Jorgen 2 kwalificaties afgelegd, en allebei foutloos. 
Als het op zaterdag in de finale nog eens foutloos zou lukken in de basisomloop, kan hij naar de barrage.  Traditioneel wordt daar de tijd best kort gezet, dus dat wordt nog een extra hinderpaal.

In ieder geval worden alle foutloze barragekandidaten bij de 4-jarigen op zaterdag ex aequo uitgeroepen als winnaar van het BK.  Vorig jaar viel deze eer te beurt onder meer bij onze neef Jeroen De Winter met Illuna  van het Netehof (Casall).

Alle resultaten en startlijsten van het BK kampioenschap Jonge Paarden Gesves via de link.     Ook horse live is er aanwezig, dus de thuisblijvers hoeven ook niets te missen van zo'n boeiend BK, want via Live stream eveneens te volgen.

Patrik heeft zelf ook nog enkele kanshebbers op een finale plaats.
Valence DH Z (Va-Vite x Toulon) deed het foutloos in de 1e kwalificatie van de 6-jarigen.   Onze hengst Donckervoort en de schimmel ruin Caveman (Cardento) deden het alvast foutloos in de 1e kwalificatie van de 5-jarige paarden.

Wordt vervolgd...