06-07-2017

Kadans van de Groenheuvel en Don Carlos voortaan in Frankrijk...

  Het laatste ponyjaar van Thibeau en dan moest er iets gebeuren..    We zitten uiteraard nog een hele tijd tussen de pony's, met onze 11 jarige tweeling Catherine en Lauranne.  Nog 4,5 jaar ponyplezier mogelijk... 

Maar teveel zou teveel zijn...  En daarom hebben we de kans gegeven aan andere kinderen om dezelfde ervaringen op te doen, dan onze eigen kinderen.  Thibeau had Kadans van de Groenheuvel onder het zadel gekregen als hij  12 was, nu bijna 4 jaar geleden.    En dat we er mooie herinneringen aan hebben!    Don Carlos staat hier 1,5 jaar, ook hij was een schoolmaster.

En op die manier zijn ze ook verkocht.  Ze zullen ieder een jonge Franse amazone heel wat bijbrengen.  We zullen onze ponyhengsten  toch wel missen, maar weten dat ze in de buurt van Marseille daar ook goed zullen staan.

Deze week concentreert Thibeau zich op zijn paarden Jacobien en Juragold Bormes op de concours in Dettighofen.  Volgende week mag pony Cleostrade nog eens mee, naar de CSI in Knokke.

Daar is Marthe van Gorp vandaag uit de startblokken gekomen, en hoe!   Met haar eigen paarden Lajolie en Diamond Star won ze telkens de proef!  Met onze Vesper Lynn Dh ging het in de 1.30m proef ook foutloos, niet traag, goed voor de 6e plaats!  Alle resultaten en info via deze link. 

D
ichtbij huis springen Mathias Hens en onze Marnick Spits deze dagen in de Kraal (Zandhoven).  Heel wat ruiters en sympathisanten vinden de weg naar Jumping Jump for Joy.