25-03-2014

Krezip DH en Hightrick goedgekeurde hengsten ! Vandaag aftellen voor internet-veiling..

 De hengstenkeuring op zaterdag is voor ons schitterend verlopen.   Krezip DH (Va-Vite x Saygon) heeft de jury kunnen bekoren, en mag zich vanaf nu goedgekeurd genoemd worden voor het BWP stamboek, dat blijft een hele eer.
Onze ponyhengst Hightrick stelde zich ook voor.  Op basis van zijn prestaties (hij liep met succes  GP 1.25m proeven in Portugal), moest hij zich enkel aan de hand voorstellen.   Zijn favoriete onderdeel, want een echte charmeur..

In zichzelf zal ons vake Jos Ceulemans al gevloekt hebben dat we nu net zoveel fokmerries in de internet-selectie hebben zitten.   Hij zou waarschijnlijk maar al te graag volgend jaar heel wat "Krezip-jes" rond zijn huis hebben.
Aan de naam Krezip moesten ze hier thuis toch even wennen, nochtans toch wel origineel, niet?   Als de veulens geboren worden, geef ik meestal de namen.   Toegegeven, op dat moment kan je niet weten welk hengstenveulen het ooit schopt tot goedgekeurde dekhengst.      Ons vader heeft er nog even aan gedacht om zijn naam te wisselen, maar dan zou het Kamiel geweest zijn.    Alle respect voor onze goede vriend en speaker van dienst, Kamiel Michiels  maar dat vond ik precies niet echt een verbetering dan..

Over naamkeuzes kunnen we bezig blijven, maar waar nu echt geen tijd meer te verliezen is, dat is om nu dan toch een bod uit te brengen op één van de paarden die we voorstellen in de internet-veiling.   De klok tikt in het voordeel van diegenen die al wel bij de zaak geweest zijn tot nu toe.

Straks om 19u sluit de veiling af, dit verloopt niet ineens, maar elk paard kent zijn moment van afsluiten. Hoe het juist werkt, straks weten we zelf meer.  Het is ook voor ons een gewaagd experiment, neem het gerust aan.

Nochtans geloven we wel in de paarden die we in de selectie hebben opgenomen.  We hebben zo goed mogelijk al hun plussen en ook minnen meegegeven, zodat iedereen met kennis van zaken een fijn paard kan aankopen.

Op zondag is ook de 2e kijkdag goed verlopen.   Onze Thibeau Spits heeft ook 2 paarden voorgesteld.  Het verliep prima met zowel Vittany als Vita Louise.        Met Vita Louise ging het al best hoog.  We hebben het ook even gefilmd en Thibeau had het op Facebook geplaatst.  Daar heeft hij al wel wat "likes'", maar hij hoopte nu ook zelf dat het zich zou omzetten naar biedingen.   Zijn optreden heeft haar prijs op dit moment van 6.200 euro op zondagochtend naar 6.400 euro gebracht.  Hij heeft zelf even zijn spaargeld gaan bekijken en overweegt dan toch zelf iets te ondernemen..

Zondagnamiddag konden de aanwezige ruiters en geïnteresseerden zelf aangeven welk paard ze wilden proberen.   We keken even op van de voorstelling van een Duitse ruiter, toen hij ook enkele paarden wou proberen. 
Hij sprong met Corwin (v. Clearway) over een rechte van 1.65m..  Dat was echt knap om te zien.   

We hebben totaal geen idee van hoe duur onze paarden zullen gaan.  Wat al wel een goed gevoel geeft momenteel, dat is de interesse van heel veel fijne mensen, die we tot nu toe niet kenden.  We gunnen die mensen veel succes bij de biedingen en dan zijn we zeker dat onze paarden een goede nieuwe thuis zullen vinden.