24-11-2014

Leergeld betalen; in Azelhof en De Warre.. Dolce Vita en Gravin opnieuw 1 fout in GP CSI** Lier.

 Tevreden, dat waren we met de prestaties van onze paarden en pony's dit weekend.   Met grote klassementen en overwinningen zijn we nochtans niet naar huis gegaan, maar we zien progressie.  Dat is soms ook al heel wat!

De merrie Dolce Vita (Darco x Saygon) bijvoorbeeld.  Ongeveer 1 jaar geleden kwam ze bij ons aan, met als doel in de fokkerij te gaan, en misschien met de kinderen wat lage parcoursen te springen.    Thibeau heeft het mogen proberen in de children-rubrieken van de Gouden Laars begin april.  Ze was toch iets te sterk, en op dat moment hebben we een gouden wissel doorgevoerd.  Thibeau kreeg de merrie Vicenza Rosa, vanaf dan was Dolce Vita voor Patrik. 
Sinds het pensioen van Withney en de verkoop van Uletta, Comptesse en Vichy, is Dolce Vita enkele banken vooruit geschoven.

Blijkbaar heeft ze die druk aangevoeld, en kan ze er perfect mee leven.  Ze heeft het zowel vorige week als deze week in het Azelhof tijdens de CSI** prima gedaan.   Vorige week was er nog een mooie 3e plaats in de GP-kwalificatie, was er die fout in de Grote Prijs.  Net als deze week.    Een fout op het laatste element van de driesprong, hield haar uit de barrage.

Voor onze neef Jeroen De Winter met Gravin van het Netehof bijna hetzelfde scenario.  Deze 8-jarige Darco-dochter deed vorige week een prima concours in het Azelhof, met een 3e plaats in de GP-kwalificatie op zaterdag.    In de Grote Prijs gisteren ging het echt super, maar ook die ene fout!     

Naast Dolce Vita kan Patrik ook rekenen op Hermes du Ri d'Asse, in eigendom van  Patrick De Roeck.    Hermes was er dit weekend ook bij in CSI** Lier, en ze groeien ook als combinatie in de wedstrijd.   Hermes is ook pas 7, binnen enkele maanden is hij vast ook klaar voor grotere parcoursen.

De paarden van de veiling van Troostwijk zijn op enkele paarden na allemaal al goed thuis gekomen.   Dit weekend was ook Uletta al aan het werk in het Azelhof, samen met Gilles Detry.  We konden zien dat het goed was!  
Ook Carrera heeft haar debuut niet gemist met Lucas Keunen.    Ze waren al bij de eerste kennismaking meteen geklasseerd op 1.10m niveau, dus volgend jaar mogen we hen zeker verwachten in de rubrieken voorzien voor de scholieren.

Het was gisteren de verjaardag van Patrik,  dat was de collega-ruiters niet ontgaan, wel fijn dat de sfeer tussen de ruiters goed zit.   De Grote Prijs in het Azelhof hebben we nog wel kunnen zien, maar verder waren we dit weekend toch ook op 2 fronten actief.   Op het laatste moment hebben we nog beslist om onze jongens Marnick en Thibeau Spits mee te  laten doen op de internationale wedstrijd in de Warre.

Marnick heeft aan Esmee een heel fijne pony, en voor Kadans en Thibeau zijn zoiets ook goede ervaringen.   Ze hebben ginds de kleine toer 1.15m gesprongen, waar Kadans het telkens foutloos deed.  Op zaterdag mochten Marnick en Thibeau het wel proberen op 1.25m niveau.    De voorbereiding voor Thibeau kon daar in principe net iets beter verlopen zijn.  We waren nog langs huis gegaan, om met Hightrick in Moerzeke de halve finale van het stijlspringen te doen.   Dat was prima verlopen, met een 2e plaats in de voormiddag.   Thibeau kreeg een vrijstelling voor de namiddag, omdat hij terug naar Neeroeteren op concours moest.   Normaal begon de ponyproef daar om 17u, maar die was toch vervroegd, en zou om 15.30u beginnen.   Om 14u waren we nog met Hightrick in Moerzeke, dus dan is het een race tegen de klok.  We weten dat we ook in stress-situaties toch kalm moeten blijven,  maar voor de verkenning kwamen we in Neeroeteren toch te laat..   We hebben onze Marnick nog wel een prima omloop zien doen.  Voor de eerste keer op dit niveau met 8 punten de finish halen is geen drama.   Voor Thibeau verliep de omloop iets te hectisch, nochtans waren er ook pluspunten.  Kadans blijft met vertrouwen springen, en als we dergelijke wedstrijden meer gaan doen, gaan de resultaten later zeker komen.    

Op een jeugdconcours zoals de Warre hebben we heel veel talentvolle ruiters en super pony's/paarden aan het werk gezien.   De jeugdconcours is zeker overschaduwd door het plotse overlijden van Valerie Vleughels, dochter van Jan Vleughels en Evelyne Blaton.  Vorig jaar won Valérie nog de Grote Prijs van de juniors op CSI Neeroeteren, nu een jaar later zijn we allemaal heel stil.   Via deze weg willen we ook aan de familie en vrienden van Valerie onze deelneming betuigen.   



Source photo: Kristof De Pauw