10-10-2016

Marocco Tour week 2; België wint landenprijs! Geslaagde editie Horse Auction Antwerp.

Voor Patrik zit het 2e weekend er op in de Morocco Royal Tour , deze keer waren de paarden actief in Rabat.    Even terugblikken en dan mogen we heel tevreden zijn met de vorderingen die Belissimo blijft doen.  Zoals ze de moeilijke kleine Grote Prijs op zo'n volwassen manier tot een goed einde brengt, super.  Ze kreeg wel een fout onderweg, maar de manier waarop geeft ons heel veel moed.

Ook Verdi vd Withoeve kreeg 2 verdienstelijke ronden op vrijdag en zaterdag, met een 4e en 7e plaats tot gevolg. 

Vrijdag stond voor Patrik in het teken van de landenprijs, waar hij zich als interim bondscoach echt wel in zijn nopjes voelde.  En dat het team het fantastisch gedaan heeft!  Met de dubbel nulritten van Gaetan Decroix, Jérome Guéry en Fabienne Lange, konden telkens de 4 strafpunten van Damien Plume geschrapt worden. En ook zijn resultaat was meer dan OK.

Ondertussen zijn de paarden onderweg van Rabat richting El Jadida, voor het 3e en laatste weekend van deze toer.
Benieuwd wat we nog mogen verwachten!

Ook hier in België zitten we niet stil, en hadden we het geluk een fijne wedstrijd te hebben dicht in de buurt. 
Marnick kreeg een goed debuut met Vaudou de Carmille in de 1.30m proef.    Daar reed Thibeau zich in de prijzen met Dolce Vita.    Verder waren er mooie nulritten van Marnick met Carlina en Thibeau met Juragold Bormes.

De verrassing van het weekend kwam uit een andere hoek.  Daar hadden we onze meisjes Catherine en Lauranne ingeschreven in de hoogste ponyproef in het Azelhof, met een dikke meter toch al een ervaring voor onze 10-jarige ruiters.
Lauranne begon er aan met haar 8-jarige Mistique van het Klavertje.  Wat die pony voor haar doet, dat is onbeschrijflijk.  Als de afstanden even niet goed komen, vindt Mistique de oplossing.  Ze deden het foutloos, maar niet super snel.

Bijna had Lauranne met de halfbroer van Mistique de proef moeten rijden, want vake Jos wou ons zeker helpen met Hightrick naar de wedstrijd te brengen.  Maar hij had de foute Hightrick bij.  Buurman Kadans lijkt er wel erg op, en Lauranne wou het wel proberen, maar ons vake vond het toch veiliger om de juiste Hightrick even te gaan halen.  Gelukkig wonen we maar op 10 minuten van in Lier, en samen met haar vertrouwde Hightrick durfde Lauranne wel naar de tijd te rijden.  Traag rijden was ook geen optie, de supporters gaven wel extra vleugels.   Lauranne had een andere pony waar ze al wat successen op 1m mee had geboekt met Topaz.  Dit weekend mocht Kasper De Boeck het met Topaz proberen, en wat een debuut!  In de proef  90cm waren ze goed voor de 2e plaats. Ook in 1m ging het enorm goed, en stonden ze op een 2e plaats!   Onze dochter Catherine had ook een nieuwe pony mee, met routinier Pasquimel, gekend onder het zadel van Amber en Shauni Geentjens.  Ook Catherine had een prima gevoel, en ze deden het foutloos in de 3e beste tijd.  En zo staan er 3 ruitertjes van 10 jaar helemaal vooraan in de hoogste ponyproef van dit weekend.  En met 3 van onze pony's, Hightrick op 1, Topaz op 2 en Pasquimel op 3 !  En of Topaz DH een Flandria Rent Topaz zal worden, dat wordt nog de vraag..  De onderhandelingen staan op de agenda, maar volgens Patrick De Boeck zouden het wel zware onderhandelingen worden.  We zijn altijd tevreden als er leuke pony's terecht komen bij gemotiveerde ruitertjes, en ook dat duo zou hun debuut niet gemist hebben.  Met Topaz hebben we dan ook geen zorgen, dat zijn ook altijd prima ervaringen met zo'n pony op concours gaan.

We moeten voor onze ruiters altijd ook al enkele jaren verder durven denken, en daarmee gingen we graag even kijken naar de wedstrijd van het vrijspringen bij de 2- en 3-jarige paarden.   Dat Donckervoort goed fokt, doet ons wel plezier.  We zagen Doha DH Z (Donckervoort x Wonderfee)  heel graag bezig.  
Ook Duarte DH Z (Donckervoort x Va-Vite x Cantus) en Noach D (Bisquet Balou x Major de la Cour x Admiraal Z) toonden zich goed.     
Ze zijn er voorlopig nog niet bij om een wildcard gewonnen te hebben voor het vrijspringen voor Jumping Mechelen, maar het komt wel goed.  

Verder starten we volgende week ook met enkele wedstrijden op zoek naar tickets voor Jumping Mechelen.  Dan trekken we naar het stijlrijden op Jumping Mechelen, en proberen we ook mee te doen voor de Jumping Indoor Masters in Mechelen.   Het is Thibeau die straalt op de uitnodiging, na de overwinning op de finale van vorig jaar.  Die glimlach is de motivatie om er terug voor te gaan!