11-03-2013

Matthias Hens en Jules Wauters winnen in Brecht! Hou ze in de gaten op de Groentenjumping!

De puzzelstukken moeten passen om een mooi geheel te hebben;    dat was zeker het geval in Brecht.  Het voorbije weekend was daar de "I love Jumping". 
Op zaterdag waren we zelf graag te gast; en waren er foutloze omlopen van onze zoon Thibeau Spits met Tino, Spirit en Sunny.  Met Sunny was het goed voor de 6e plaats in de proef van 1m.

Uitkijken was het vooral naar de proef 1.10m, waar toch een delicate omloop opgesteld stond.  Met 6 mochten ze naar de barrage.  Toen Jules Wauters met Binky Boy als voorlaatste binnen kwam, was nog niemand foutloos gebleven.  Een slimme rit van Jules.  Hij bleef foutloos, en legde zo de druk bij Charlotte Mertens.   Charlotte moest gaan om de tijd te verbeteren, en kreeg hierdoor de fout.  Wat kan de sport dan hard zijn.  Maar ook mooi, in dit geval voor Jules Wauters.

In de Masters een mooie prestatie van Nico Vanderplaetsen met onze Wrangler vd Withoeve.     Na enkele prima omlopen, werden ze knap 2e in de Masters.

In de Grote Prijs 1.30m proef op zondag, moest Wrangler het toch bekopen.  De vermoeidheid eiste zijn tol, en enkele lichte fouten hielden hem uit de barrage.
Van de 67 starters uiteindelijk slechts 7 barragekandidaten.   Charlotte Matthyssen bleef even aan de leiding met één fout, en een snelle chrono.      Matthias Hens deed het uitstekend met de 7 jarige Gipsy van het Heike.    Super barrage, ze bleven foutloos in de snelste chrono.    Bijna hetzelfde scenario als zaterdagavond.  Als laatste combinatie mocht Hanne Mertens (zus van Charlotte) binnen met de super springende Ferly De Muze.   
Hanne nam geen overbodige risico's, werkte alles netjes af, en zou hierdoor mooi 2e worden.    Ze liet Dimitri Van Looveren achter zich op de 3e plaats, met eveneens een foutloze omloop.

Nu woensdag buigen we ons hier over de selecties.   Matthias Hens heeft ondertussen toegezegd graag mee te komen doen, bij de CSI*.   We zullen hem dan ook heel graag aan het werk zien.  Vast en zeker om in de gaten te houden!
Ook Jules Wauters komt een week later meedoen, bij de ponyrubrieken, op zaterdag 6 april.

We kunnen niet ontkennen dat de spanning hier begint te stijgen.    Of onze puzzel ook zal passen, dat weten we pas achteraf.  We hopen vooral de ruiters, sponsors, medewerkers en het publiek te kunnen boeien met goede organisaties.

Daarenboven willen we achteraf een mooie duit in het zakje doen voor "Kom op tegen kanker".  Daar willen we ook het publiek bij betrekken.  In bijlage alvast een voorsmaakje van de flyers die in de buurt zullen verdeeld worden.
 
Op de foto zien we Catherine Spits, die de voorbije edities haar taak heeft uitgekozen.  Ze helpt graag bij het uitreiken van de prijzen..   Gisteren heeft ze, samen met haar tweelingzus Lauranne Spits, een goede stap gezet voor haar eigen sport-beoefening.   Ze zijn gisteren geslaagd voor het eerste deel van de bekwaamheidsproef LRV.   Met dank aan de pony's Lucifer en Tino.