26-04-2016

Morgen start het BK 7-jarigen in Lummen, Patrik aan de start met Jacobien, Jericho en Belissimo

Met zijn 221 komen ze aan de start op het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarigen in Lummen.   Drie  jaar geleden won neef Jeroen De Winter die titel uit het hele peleton met zijn Gretel S.     3 jaar daarvoor klaarde Joe Clee deze klus met Dollar van het Eigenlo,  toen in onze mede-eigendom.  Als we nu elke 3 jaar zo'n titel mogen vieren, zou het statistisch gezien dit jaar "ons" jaar terug kunnen worden.

Met het koude weer en de aprilse grillen, moeten we ons toch aan iets kunnen opwarmen om er echt naar uit te kunnen kijken.   Veel hebben we niet nodig, we leven altijd op goede hoop!    Zeker als we met paarden als Jacobien, Jericho en Belissimo op wedstrijd mogen gaan.   
We weten dat ze er over kunnen, en we weten dat ze het ook foutloos kunnen.  Al moet het altijd wel dat tikkeltje mee zitten, uiteraard.
We gaan dan ook niet ontgoocheld terug keren, als het helemaal mislukt.   Het peleton is dan ook wel enorm, met heel wat talent voorhanden.   Alle resultaten deze week via deze link.

Dan kan je meteen ook zien dat er heel wat op het programma staat op de 5-sterrenwedstrijd in Lummen. 
Uiteraard staan we volledig achter onze Belgische ploeg met Jérome Guéry, Karel Cox, Catherine van Roosbroeck en Gudrun Patteet.     Patrik heeft ooit de eer gekregen deel te mogen nemen aan de landenwedstrijd in Lummen met Withney, dit jaar zijn we tevreden met deelname op de CSI** Lummen, waar we kunnen rekenen op krachtpatser Inonstop van het Voorhof.  

Op de CSI*** Eschweiler nu 2 weken geleden, liet Inonstop  zijn vermogen zien, door winst in de 6-barenproef.  Daar haalde hij de hoogte van 2,05m!  

Winnen is altijd leuk, het was wel bijna een meter lager, maar ook zoon Thibeau Spits wist op de nationale Gouden Laars wedstrijd in Kuringen een proef te winnen, dankzij Freestyle van de Withoeve op de 1.20m proef. 

Na de Gouden Laars wedstrijd in Hulsterlo, het weekend van 15-17 april, werd Thibeau uitgeroepen als Free Jump ruiter van de wedstrijd.  Hij had er onder andere klasseringen met Dolce Vita (4e in 1.30m proef), Freestyle (1.20m), Kadans van de Groenheuvel (4e in de 1.20m proef bij pony's), Heihoeve's Hero (90 cm),.

Op zondag 1 mei gaat ook het LRV seizoen van start, met het ponytornooi in Brecht - Overbroek.   Daar zullen Thibeau, Catherine en Lauranne aan de start komen.  En hopen dat op hetzelfde moment één van onze paarden mag springen in de finale van het BK van de 7-jarigen!  Wordt vervolgd...