09-04-2017

Nieuwe stalruiter, Matthias Hens, wint Grote Prijs VOR Groentenjumping

Vandaag was de laatste dag van de VOR-wedstrijd tijdens het tweede weekend Groentenjumping. Hoogtepunt van de dag was natuurlijk de 1.25m Grote Prijs. Het werd een proef met apparte barrage waarin 65 combinaties van start gingen. 18 van deze duo's wisten in de basisomloop foutloos rond te komen en door te stoten naar de barrage.

Het was onze nieuwe stalruiter, Matthias Hens, die dit weekend zijn debuut maakte op wedstrijd met onze paarden. In de Grote Prijs kreeg hij zo onder andere Veerle Devauxelles DH Z onder het zadel. Het was echter met zijn eigen paard, Jinte, dat hij naar de overwinning reed. Matthias was foutloos in een tijd van 37.67 seconden, twee seconden sneller dan de nummer twee. Door deze GP te winnen, heeft Matthias nog een kans om een bonus van 3000 euro te winnen. Hiervoor moet hij volgende week ook nog wel de 1.45m GP van de CSN Gold winnen. We willen onze nieuwe stalruiter dan ook nog een extra kans geven om deze proef te winnen. Matthias mag van ons namelijk Verdi Van De Withoeve Z rijden in deze GP.

Henk Clabots werd tweede met Icksilbera vh Meerdaalwoud. Zij finishten zonder fouten te maken na 39.61 seconden. Op plaats drie zagen we Thibeau en zijn trouwe partner Freestyle Van De Withoeve. Ze deden een mooie poging naar de winst, maar kregen onderweg wat materiaalpech waardoor ze wat tijd verloren. Uiteindelijk kwamen zij door de chrono na 40.28 seconden. Thibeau eindigde ook nog eens op de vijfde plaats met Dolce Vita. Met deze Darco-merrie hield hij de nul op het scorebord in 42.10 seconden. Het was Stijn Van Gorp die tussen Thibeau zijn twee paarden eindigde op de vierde plaats met Katharina Van Tallaert. Zij finishten na 41.67 seconden.

Thibeau was duidelijk in vorm vandaag. Eerder op de dag was hij zijn pony Kantjes Feiko gaan rijden in de internationale Grote Prijs op de jeugdconcours in Bonheiden. Dit was de eerste keer dat Feiko in zo'n GP van start ging. Het begon alvast goed met een foutloze omloop in het basisparcours en ook in de barrage deden Thibeau en zijn pony het heel goed. Ze eindigden op de zevende plaats en werden zo ook het beste Belgische duo.