16-01-2017

Nu zaterdag 21 januari, start hengstencompetitie met o.a. Krezip en Nono vd Withoeve.

We hebben een rustige opstart gehad van het nieuwe jaar.  Vooral veel oefenen,  dat blijft de boodschap voor onze jeugd.
Zo deed onze zoon Marnick Spits vorige week een eerste keer mee aan de Masters op de Euroregio in het Azelhof.  Hij was toch al in de 2e ronde, en eigenlijk heel tevreden, dankzij Vaudou de Carmille (Diamant de Semilly x Feinschnitt).  
In de 1.25m GP was er een 4e plaats voor onze zoon Thibeau Spits met Freestyle vd Withoeve. 

Marnick  heeft het afgelopen jaar enorm veel opgestoken bij Niels Bruynseels, en af en toe komt Niels onze jongens nog eens helpen.  Dat wordt bijzonder geapprecieerd, en wat kunnen we dan ook mee genieten als Niels zo'n topprestaties neerzet als de Grote Prijs van Basel te winnen !  Hoe mooi is dat!
 

Marnick heeft ook heel wat opgestoken dankzij zijn 7-jarige merrie Carlina (v. Caretino).     Via embryotransplantatie lukte het nooit om aan een veulen te geraken.  Omdat we van haar zelf achteraf toch nog opvolging willen, is er besloten om Carlina zelf te laten dragen.  En dat lukte dan meteen...   We hebben ze na de Euroregio in het Azelhof dan ook een welverdiende rust gegeven.   Normaal zal ze binnen 5 maanden een veulen hebben, we kijken er naar uit.


We kijken ook steeds uit naar de veulens die we mogen verwachten van onze Withney, maar heel uitzondelijk hebben we nu een embryo ter veiling aangeboden via ET auction.  Meer info kan je vinden via deze link. 


Deze week staat het Azelhof helemaal in het teken van de fokkerij, met de BWP hengstenkeuring.   We zullen er in het kader van de hengstencompetitie meedoen op zaterdag 21 januari.  Onze zoon Marnick heeft er voor gekozen om dat met de 4-jarige Nono vd Withoeve te doen.  Nono is een Elvis ter Putte uit de moeder van onze Verdi vd Withoeve.  Vermogen heeft deze Nono dan ook, we hopen dat Marnick er nog veel succes mee mag hebben.

Voor onze neef Jeroen de Winter is er naast Leandro VG bij de 6-jarigen, ook onze Krezip DH (Va-Vite x Dolce Vita) bij de 7-jarigen.

Een weekje later kijken we heel erg uit om deel te nemen aan de Winter Equestrian Nights
.   Zowel Jeroen De Winter, Patrik en Thibeau Spits komen er internationaal aan de start.    Maar ook de pony's, jonge paarden zullen zeker dan de revue passeren.  

Dit weekend hebben we de kans om op eigen terrein nog heel wat voorbereidingsproeven te doen.  Op zaterdag richt LRV Koningshooikt de gewestelijke LRV pony-indoor bij ons in de piste in.  Een dag later springen de paarden hun gewestelijke LRV selectie-wedstrijd.