13-03-2017

Officiële ponymeting op Stal Ceulemans; op woensdag 22 maart om 18u.

 Ondertussen hebben we op Stal Ceulemans een mooie  "verzameling" aan toffe pony's, en moet dit jaar de dierenarts nog passeren voor een officiële meting.

We willen ook andere ruiters/ouders evt hiervoor uitnodigen:

We hebben voor onze pony's de dierenarts laten komen op woensdag 22 maart vanaf 18u. Heb je ook nog een pony die gemeten moet worden, geef dan voor 19 maart een seintje via mail op kristel@groep-ceulemans.be, dan weten we bij benadering hoeveel pony's er komen. Het is op een verzameldag goedkoper dan dat je individueel de dierenarts bij je thuis moet laten komen. Want dit lees je op de website van KBRSF wat belangrijk is ivm de pony - meting:

Wanneer je een pony wil inschrijven voor ponyproeven moet je over een geldig metingscertificaat beschikken. Dit metingscertificaat kan je verkrijgen via een dierenarts die op de lijst staat om deze certificaten te mogen uitschrijven. Jouw pony zal elk jaar tot en met zijn 7ste levensjaar gemeten moeten worden. Wanneer je een pony wenst te immatriculeren die ouder is dan 7 moet deze ook nog eenmalig worden gemeten. Het metingscertificaat dien je nadien op te sturen naar de KBRSF zodat wij dit kunnen registreren in onze database. Opgelet: Enkel het metingscertificaat hieronder is geldig voor de wedstrijddatabase. Een meting die via een stamboek gebeurd is niet geldig. https://www.equibel.be/prg/general/immatriculations.php. Pony's die bij hun 1e meting (vanaf 4 jaar) kleiner of gelijk zijn dan 1.37m zonder hoefijzers, of 1.38m met hoefijzers, worden vrijgesteld van de verdere jaarlijkse meting tot hun 7e jaar.


We hebben dus zelf ook nog enkele fijne sportpony's die we niet mogen vergeten te laten meten, om mee te kunnen doen op de Gouden Laars wedstrijd bij ons op 1 april.
Zo bijvoorbeeld de 7-jarige Kantje's Feiko, die gisteren tijdens de finale van het ponycriterium in het 1.10m naar de 3e plaats sprong!  We deden het dubbel foutloos, maar Seppe Wouters en Elise Van den Branden waren een fractie sneller dan Thibeau met Feiko.
Vorig jaar is onze ponyhengst Don Carlos zwaar ziek geweest, door de rattenziekte.  Het was gisteren een plezier te zien dat hij er door komt.  Hij sprong terug met goesting,  en souplesse.  Ze kregen een bijzonder korte tijd, maar één fout in de 1e manche, toch nog goed voor een 6e plaats.  

Iedereen is van harte welkom op de ponywedstrijden tijdens de 3 weken Groentenjumping.  Pony's springen op 1 april Gouden Laars (via www.equibel.be inschrijven), tijdens het Vor weekend (7-9 april) kunnen ook pony's deelnemen, maar daar zijn geen aparte wedstrijden voor.   Er zijn terug wel aparte ponyproeven op Paaszondag 16 april, in te schrijven via www.equester.be.   Ruiters die aangesloten zijn bij de VLP club Groentenjumping, en geen lid zijn van LRV, mogen mailen naar kristel@groep-ceulemans.be.   We hebben een deel wildcards...