24-07-2017

Ook dit jaar pech voor Jeroen en Gretel. Hoopvol blijven voor wat de toekomst brengt!.

We geloven in de wet van Murphy.   Maar we geloven nog veel meer in onze neef Jeroen De Winter, als ruiter en als paardenman.   Hij is op zijn 20e bezig aan het voorlaatste jaar bij de youngriders.

Vaak is een selectie voor een Europees Kampioenschap bij de jeugd, een bekroning voor de goede inzet tijdens het voorbije jaar.   Uiteraard blijf je wel afhankelijk van het paard of pony die je ter beschikking hebt.

Jeroen heeft sinds zijn 12e al zo vaak laten zien dat hij een klasse apart is, een voorbeeld voor onze eigen jeugd.
En toch is Jeroen nog geen enkel jaar als ruiter aanwezig geweest op het Europees Kampioenschap.

We hoopten allemaal dat het hem dit jaar zou lukken.  Het jaar dat hij 5 Grote Prijzen won,  het jaar dat de deelname aan het Europees Kampioenschap voorrang kreeg op het Belgisch kampioenschap Jonge Paarden in Gesves, het jaar dat kosten noch moeite gespaard werden om goed te trainen, en Gretel goed te laten begeleiden.

Twee jaar geleden zat  Jeroen al met Gretel in de selectie bij de juniors.  Op de laatste voorbereidingswedstrijden was Gretel niet echt in vorm.  Na enkele bloednames kwam toen naar boven dat Gretel leed aan de "rattenziekte", en dat ze een antibioticakuur moest volgen en rust in acht moest nemen.

Dit jaar leek Jeroen bij in de selectie te zitten bij de youngriders voor het EK.   En dan komt plots toch die Murphy weer opduiken.    Er is onlangs bij Gretel een kleine blessure vastgesteld, en ze zal niet op tijd fit komen om deel te nemen in Samorin.   Daar moeten we al op 4 augustus voor vertrekken met de paarden, en er is in overleg beslist dat Gretel een maand rust in acht moet nemen...

Bijzonder jammer van deze timing, maar er zat niet anders op dan die knoop door te hakken, in het belang van Gretel zelf.

Wat gebeurt er nu?  Hopelijk nog enkele jonge paarden weten te plaatsen voor het Belgisch Kampioenschap in Gesves.  En  misschien tijdens de rustperiode tijd maken om een poging te ondernemen voor embryotransplantatie.  En wie weet wat dat klein Greteltje achteraf nog allemaal weet te presteren! 

We staan met zijn allen achter Jeroen, en wie weet wat de toekomst allemaal nog brengen kan.  En we weten dat Jeroen ook achter ons en Thibeau staat, tegen dat we richting Samorin vertrekken.  Zo spijtig dat we niet samen kunnen gaan.  De trainingen van Thibeau met Jacobien verlopen verder prima.    Het volgende weekend gaat ze nog een laatste wedstrijd springen op de CSI*** in Lier.   Terwijl we supporteren voor de pony ploeg op het EK jumping in Hongarije.  Zij starten hun competitie nu woensdag.  We volgen het graag van op afstand, en supporteren voor Max Sebrechts, Gilles Nuytens, Lynn Bloemer,   Alexander Housen en Aaron Tijskens.