14-12-2015

Patrik en Jeroen samen goed voor 3 overwinningen! Maar niet het bed..dat is voor Stefan Corten!

Zelden hebben onze dochters Lauranne en Catherine Spits zo hard gesupporterd voor hun papa Patrik..   Er stond gisteren dan ook heel wat op het spel (in hun ogen toch) tijdens de GP van Lier.     Zo'n chique bed, dat ze al dagen aan het bewonderen waren, en bij evt winst naar hun zelf hadden toe geëigend..

Het had ook gekund, ze geloofden er helemaal in.  De papa was in vorm, en had al 2 overwinningen vast dankzij Belissimo (v. Bamako) bij de jonge paarden, en met Dolce Vita (v. Darco) in de 1.35m proef op vrijdag.

Ook Jeroen zat in vorm, want één maal was hij 2e net achter Patrik met Dolce Vita, maar een dag later stonden Jeroen en Gretel dan wel helemaal vooraan, in de 1.30m proef op zaterdag.  Alle resultaten van CSI** Lier zijn te vinden via deze link.

En zo kan je zien dat het dan in die Grote Prijs net niet gelukt is voor Patrik en Verdi om naar die barrage te gaan.   Dé joker van de basisomloop was het middelste element in de driesprong, aan het einde van het parcours.    Tot daar was het allemaal zo goed, maar daar ging het ook voor Verdi mis.  Het bleef bij die 4 punten, en het gaf ons wel een goed gevoel om binnen 12 dagen naar Jumping Mechelen te trekken!

Dat in de barrage achteraf iedereen in de fout ging, was eigenlijk vreemd.  Als laatste mocht Stefan Corten binnen met Flintstone van het Eigenlo.   Ze deden het prima en hielden het hoofd koel, goed voor de enige foutloze barrage én winst!

De meeste ogen in paarden-land waren gericht op de CSI***** GP in Genève, met wel een heel grote prijzenpot.   Daar ging de hoogste eer en maar liefst 396.000 CHF naar Steve Guerdat.  En daar zijn wij ook heel blij mee, want na zo'n moeilijk jaar is dat zeker een opsteker voor de hele familie en het team van Steve Guerdat.   Simon Delestre zal die 3 hondersten van een seconde wel vervloekt hebben die hij te kort kwam voor de winst.   Je mag het zelf even uitrekenen wat hem dat gekost heeft via de uitslagen die je vindt met deze link.

We supporteren nog wel voor enkele andere ruiters, en zo ook voor Niels Bruynseels, die we al jaren in de vriendenkring mogen rekenen, maar waar sinds enkele maanden onze zoon Marnick ook een stage volgt.   Hij heeft van Niels dan ook al heel wat opgestoken.   Met Cas de Liberté was Niels goed voor de 4e plaats in de GP op de 4-sterrenconcours van La Coruna, na een foutloze barrage.  Winst was er voor de pas 18-jarige Lisa Nooren.  Olivier Philippaerts en Challenge vd Begijnakker deden het ook uitstekend met een 3e plaats.  Alle resultaten via deze link. 

V
olgend weekend heeft Patrik een rustig weekend.  Tijd om de  zonen Marnick en Thibeau te coachen in het Azelhof met de Euro Regio van zaterdag tot en met dinsdag 22 december.  Op 23 december is het de beurt aan onze ponyruiters Catherine, Lauranne en Thibeau voor een volgende manche van het ponycriterium in het Azelhof.   De meisjes hopen dat er tegen dan in de reeksen van 70cm, 80 cm, 90 cm en 1 m telkens terug zo'n bed te winnen is....   Ze zouden dan misschien té gemotiveerd aan de start komen...   Vanaf nu is het in rechte lijn naar Jumping Mechelen, van 26 tot 30 december.