23-12-2015

Snelle Spitskes in de barrage GP 1.20m Euroregio. Patrik & Happy Jack 2e in Masters.

Het voorbije weekend was er de Euroregio in het Azelhof.    Ideaal om terug in het ritme te komen, net voor Jumping Mechelen en na de examens.  Dat was toch het geval voor onze zoon Thibeau Spits, die met 3 paarden in de 1.20m proef aan de start kwam.

Freestyle was daarbij het meest regelmatig, met telkens een topklassering na snelle rondes.  In de GP 1.20m kwamen ze een halve seconde te kort voor de TV, maar bijzonder tevreden met de 3e plaats.
De kortste tijd in de GP stond wél op naam van een Spitske, en wel op die van onze zoon Marnick Spits !

Zo jammer dat Carlina net op die voorlaatste hindernis toch een balk nam, maar ook Marnick mag terugblikken op een geslaagd weekend.   Hij zou als snelste vierpunter uiteindelijk nog 9e worden in de GP 1.20m Euroregio.

Patrik had zelf ook een paard gestart, met Happy Jack (v. Enrico vd Withoeve).  Hij zorgde voor mooie rondes in de Masters op zondagavond, waar ze uiteindelijk 2e zouden worden in de beslissende barrage.  De winst in deze Masters was voor Thomas Peeters.  De winst in de GP 1.20m Euroregio was voor Steve Auwers.

Voor Thibeau moesten we nog wat zoeken welke paarden hij uiteindelijk mee zou nemen naar Jumping Mechelen, waar hij als 14-jarige internationaal aan de start mag komen bij de ruiters onder de 25, de CSI-U25.    Met Dolce Vita lukte het voorbije weekend heel erg goed,  ook zij kwam in de barrage van de GP, maar moest een fout incasseren op die laatste hindernis.      Dat zag er goed uit, dus dit duo zien we graag aan de start in Mechelen. 


De merrie waar Thibeau het meeste ervaring mee heeft tot 1.35m niveau is de 6-jarige Jacobien.  Om internationaal te starten in Mechelen, moesten de paarden minstens 7 jaar oud zijn.  
Het is wel fijn dat Thibeau naast Dolce Vita nog een ander paard zou kunnen rijden, en die kans werd geboden door Tal Milstein.   
 
In juli 2012 vertrok bij ons de merrie Delphine DH (Triomphe de Muze x Capital), naar de stal van Tal Milstein, en van bij hem naar Tatiana Dzavik (Canada).   Sinds enkele maanden is Delphine terug in het land, en wordt ze competitief uitgebracht door Chloë Vrancken.  Niet zonder succes, want ook vorig weekend was ze nog 2x foutloos in de 1.40m rubrieken in CSI** Roosendael.     

Thibeau krijgt de kans met deze Delphine te rijden in de proeven CSI-U25, en daar kijken we wel naar uit.  Het zal toch weer een nieuwe uitdaging zijn.  Patrik kiest voor Verdi vd Withoeve en Inonstop voor de CSI**, neef Jeroen De Winter komt ook aan de start in de CSI-U25 en wel met Gretel en Gravin.


Vandaag 23 december trekken we opnieuw naar het Azelhof, en deze keer met de pony's voor Catherine, Lauranne en Thibeau Spits.   Benieuwd of ook de pony's in vorm zitten voor Jumping Mechelen...  Wordt vervolgd...