11-02-2016

Startlijsten en uitslagen Sentower via de link. Thibeau op schema, maar nu gaspedaal vinden!

 We hadden zelf niet eerder van dit concept gehoord, maar het is fantastisch om er deel van te mogen uitmaken. 
Kinderen van alle continenten,  een top-organisatie, en met het Sentower in Opglabbeek een prima locatie.

Dag 1 in het Sentower zit er momenteel op, en hierbij kan je de resultaten en startlijsten vinden.


Via loting werd bepaald dat Bernardo Garcia Cobo uit Mexico met onze Abine zou springen in het WK Scholieren, onze Thibeau mocht het in principe zelf dan doen met een geleend paard.   Als 2e paard was immers Carlina mee, die  normaal gereden wordt door onze zoon Marnick Spits.  Nog een week staat Marnick na een operatie op non-actief, en mocht Carlina wel weer eens in het werk.
Vandaag wou Thibeau niet teveel op snelheid gaan, en reed hij eerder een voorzichtige nulrit.  Morgen hopen we in de 2e kwalificatie wel de barrage te halen, en dan wel het gaspedaal te vinden.  Het is niet zo evident om bij de top 8 te zijn van de 13 thuisruiters.   Van de 16 finalisten, mogen er minstens 8 buitenlandse ruiters starten die nu rekenen op een voor hen onbekend paard.    Voorlopig zit Thibeau nog bij de  mogelijke "geselecteerden", maar morgen zijn de 16 finalisten gekend, die op zondag met een blanco score starten.

In de eerste internationale ponyproef kleine toer, mocht het dan wel al iets sneller met onze schimmelhengst Don Carlos.  Hij deed het mooi foutloos en vlot, goed voor de 4e plaats.   Morgen komen zowel Don Carlos als Cleostrade aan de start in de grote toer van de pony's.    Ook Patrik komt dan uit de startblokken met Verdi en Dolce Vita.

Het wordt de moeite om de volgende dagen de jeugd aan te moedigen in het Sentowerpark.   Er is voor de thuisblijvers wel de kans via live stream te volgen, en dit via deze link.

Thuis blijven doen de ruitertjes die deelnemen aan het WK Scholieren zeker niet veel!  Wat een mooi gevuld nevenprogramma.  Deze avond vond Thibeau alvast zijn gaspedaal wel, en eindigde hij 2e in de karting-competitie.

Van op afstand volgen we ook graag de resultaten in Oliva.   We hebben onlangs het paard Janus aangekocht,  een 7-jarige ruin van Namelus x Darco.    Deze Janus VB is in eigendom van onze eigenste Patrik Spits  en goede vriend Philippe Guerdat.    Twee weken geleden vertrok Janus richting Steve Guerdat in Zwitserland, die hem nu voor 3 weken mee heeft richting Oliva.   Daar liet Janus zich voorlopig alleen nog maar op tijdfouten betrappen.   Steve sprak toch vol lof over Janus, en als alles meezit, zal ook daar het tempo ook wel met de tijd opgevoerd worden...  Of hij in Zwitserland gaat blijven of terug komt naar België,  dat zullen we achteraf onderling bekijken..  Als achteraf blijkt dat hij dan misschien toch net niet goed genoeg is voor zo'n echte topruiter als Steve, dan hebben we hier nog wel andere kandidaten om het met Janus te proberen. Komt allemaal goed!   
Eerst zien dat we er het zelf goed van afbrengen in de Sentower, en ook mogen we onze laatste gewestelijke LRV indoor niet vergeten, nu zondag in Kontich.