15-10-2013

Team van Va-Vite wordt 10e in Darco Cup; neef Jorgen De Winter wel naar Mechelen !

Een terugblik op het afgelopen weekend, met een pluim naar de organisatie van het BWP gewest Heist op den Berg, die er een marathon hebben opzitten.

Het begon al op woensdagnamiddag met de stijlspringwedstrijd voor de jeugd.  Eén van de mogelijke kwalificaties voor Jumping Mechelen.    En onze jeugd, die wil maar al te graag tot in Jumping Mechelen geraken, dus dan zijn alle kansen het waard om te proberen.

Thibeau heeft al een tijdje de beschikking over de ponyhengst Hightrick.  We vinden het zelf een knappe verschijning, maar het is in de piste dat het moet gebeuren..   Na dit weekend mogen we zeggen dat de kennismakingsronde er op zit, en dat ze klaar zijn voor prestaties.  Ook de jury moet zijn rit geapprecieerd hebben, want ze waren goed voor de 4e plaats!       Ook op zondag hebben we nog mee gedaan aan de showproef 1m.   Daar toonden de jongens Spits dat ze klaar zijn voor het winterseizoen.   Een derde plaats was er voor Marnick met Venus, voor Thibeau met Hightrick op de 4e en met Corne's Juliette op de 5e plaats!

Ons nichtje Julie Ceuterick domineerde de proef 80 cm, met de overwinning van Marcos en een derde plaats van Kato.
Dat levert jammer genoeg geen selecties op voor Mechelen, maar in de namiddag werden er nog wel 8 tickets weg gegeven, die voor deelname aan de finale van de Darco Cup.

We hadden enkele teams ingeschreven, en er waren individueel goede prestaties.  In teamverband was er toch een mooie 10e plaats voor ons eerste team van Va-Vite (Valley - Vicenza Rosa en Valence) , een 12e plaats voor het tweede team (Victoria - Vendome - Veneto) , en een 15e plaats voor het team van Cento Lano (Calluna- Ulano en Dakar).    Jammer, maar net niet naar Mechelen!      Toch wel mooi om te vermelden is dat de oudste kinderen van Va-Vite 6 jaar zijn, en op die leeftijd is een 1.30m proef toch al een opdracht.  
Caroline Buyens had Veneto (Va-Vite x Withney) ook bijzonder goed aan het springen, daar hebben we het laatste nog niet van gezien.       Caroline is er in Jumping Mechelen wel bij met een paard dat hier op stal vertoeft, ze maakt deel uit van het Cento team dat een derde plaats wist te behalen.   Unbelievable van het Zwarte Veld zal er bij zijn in Mechelen.

Onze neef Jorgen de Winter reed ook een bijzonder goede omloop met Eltesse in het team van Indorado.  Zijn teamgenoten deden dat eveneens, dus ook Jorgen kan al zeker zijn van een deelname in Mechelen, met hun 4e plaats.  Alle resultaten via de link.  

Het klapstuk van het weekend was de Grote Prijs op zaterdagavond.    Daar ging de winst op overtuigende manier naar Wim Vinckx op Victoria.  De volledige uitslag is te vinden via deze link.  
 
Patrik kreeg een pechfout met Uletta op de laatste hindernis, maar met een goed gevoel maken we ons op voor de eerste internationale wedstrijd van dit indoorseizoen.   Voor ons is dat luxe, want op slechts 5 minuten van ons huis, mogen we naar de CSI** Lier, die doorgaat in het Azelhof.    
De wedstrijden gaan van start op vrijdag 18 oktober.  De Grote Prijs wordt verreden op zondagnamiddag 20 oktober.