10-08-2016

Terugblik op Beervelde, zeer succesvol met 2 overwinningen! Nu aan het werk in Gesves !

 We hebben weer met zn allen mogen genieten van een zeer verzorgde en fijne concours in Beervelde.    Op het mooie terrein van Patrick Gansbeke, worden de ruiters uitgenodigd om boeiende sport te brengen, en daarvoor was Patrik ook naar ginder gegaan.

Met Verdi was het telkens net niet,   maar deze keer was het opnieuw Dolce Vita die goed was voor een overwinning op zondag in de 1.35m proef.    Ook Jacobien is bijzonder competitief voor haar jeugdige leeftijd.  Ze deed mee in de CSI*** als 7-jarige, en was meteen goed voor een 2e plaats in de 1.35m proef vrijdag en voor de overwinning in de 1.40m proef op zaterdag.  En dat het daar snel ging!!   De resultaten zijn te vinden via deze link. 


Vorige week werden de ponyruiters die in de running waren voor het Europees Kampioenschap pony's in Aarhus Denemarken op de hoogte gebracht van hun selecties.   Thibeau en Cleostrade werden aangeduid als eerste reserve, dus een reis naar Denemarken zit er niet in.   We weten wel dat er nog progressie mogelijk is, en daar willen we zeker wel aan werken.  Het had wel handig geweest om het al eens te kunnen meemaken van dichtbij, en te zien hoe ver we stonden.   We hebben nog nooit op een EK pony's als toeschouwer geweest, anders hadden we mss ook Sunny gekend, de pony waarmee Erica Swartz ooit een mooie 9e plaats op het  EK in Freudenborg heeft behaald.   Ook Catharina Swartz was succesvol op EK niveau met haar Connomara-ponyhengst Idefix du Villon.

Uit deze 2 pony's hebben we zelf 2 nakomelingen staan.   We hadden wat uitgerekend, en misschien konden zij binnen enkele jaren wel hun diensten op hoger jumping-niveau bewijzen voor de tweeling Catherine en Lauranne Spits.  Nu zijn beide pony's Tolum en Uxmal nog in opleiding.     Tolum is deze dagen mee naar het BK van de 4-jarigen in Gesves, waar hij meteen een foutloze 1e kwalificatie kreeg.  Verder heeft Patrik wel wat paarden mee die nog een beetje ervaring missen, meteen een goede kans om heel wat ervaring op te doen.   Alle info, resultaten en startlijsten via deze link. 

Binnen enkele weken staat er terug een grotere jumping op de agenda.  Patrik én Thibeau zijn uitgenodigd voor de 3-sterrenconcours in het Chineze Beijing.  Het zal allemaal plaats vinden in Bird Nest, het voormalig Olympisch stadion.

Terwijl we nu kei hard supporteren voor de Belgen die nog in actie komen in Rio, maken we ons voorzichtig op voor deze reis.  Paarden en 1 pony worden ginder voorzien.  De school van Thibeau is ook akkoord dat hij deze kans moet nemen, en zal enkele dagen later pas op de schoolbanken moeten zijn. Wordt vervolgd...