06-06-2016

Terugblik op CSIO Wierden, Thibeau en Cleostrade 10e in GP pony's.

Vorig jaar waren we met Jacobien al te gast geweest op CSIO Wierden in Nederland.   We wisten toen ook al dat er hier werd doorgebouwd.   Mooie sport hebben we gezien, en we hebben ook leerrijke parcoursen voorgeschoteld gekregen.

Aan de motivatie zal het alvast niet gelegen hebben!  Het was met de pony Cleostrade (Ginus x Voltaire) dat we richting haar geboortestreek mochten gaan.  Bijzonder aangename ontmoeting ook met de fokkers van Cleo ginds.  De familie Vehof was komen kijken, en konden toch ook zien dat ze wel een bijzondere pony gefokt hadden.

In de landenprijs waren we maar met 3 ruiters, dus mocht er niet teveel fout gaan.  Als je geen schrapresultaat hebt, rijdt elke ruiter met wel wat druk.

Max Sebrechts en Kilmullen Olympic Cruise startten nochtans prima met een fout.    Ook Gilles Nuytens (Milview Storm) deed een prima omloop, en kreeg de fout op de rechte na het water.

Die was voor veel de struikelblok, zo bleek achteraf ook bij onze Thibeau.   Tot aan de voorlaatste lijn, was hij met Cleostrade nog foutloos.  De afstand op het water was niet ideaal, en ze sprong er midden in.  Zo was ook de afstand naar de rechte daarna helemaal mis.   Met nog een fout erbij op de laatste hindernis, zaten we wel even in een dipje.  Toch wel ontgoocheld, want er had meer ingezeten.  De andere teams waren ook wel in de fout gegaan, en zo kwamen we op een voorlopig gedeelde 4e plaats van de 6 teams.

We bleven moed houden, en Max begon sterk aan de 2e omloop met een nulrit!   Ook Gilles was gemotiveerd, maar het ging fout...  Hoe of waarom,  maar Storm stopte even, en Gilles stond met de voeten op de grond..     Ons team was op dat moment uitgeschakeld.    Thibeau en Cleostrade hebben nog wel de proef gereden, en kregen 1 fout.   Het zou een voorbereiding geweest zijn naar de GP, en dat was een juiste beslissing geweest. 

Voor die Grote Prijs pony's stond er toch een zware proef, maar de hoogte is voor Cleo nooit het probleem.  Gewoon de rust en het vertrouwen blijven vinden.   Ze hebben er goed aan gewerkt, en bijna werden ze er gisteren ook voor beloond...  Met 1 fout deden ze een mooie omloop, net geen barrage, maar toch een mooie 10e plaats.  

En dat we genoten hebben van de sport ginds en van de sfeer !  De andere Belgen hebben het ook super gedaan.   Een hele opsomming gaan we niet doen, je kan dat hier via deze link vinden.   Wat wel te vermelden waard is, is de 4e internationale overwinning van Mathias Hazebroeck met Chivas op 2 weken tijd.    Mike Hazebroeck heeft het destijds super weten in te schatten, toen hij Chivas bij ons kocht.   Het is hen ook van harte gegund, daar doen we het voor!

Patrik heeft zich dit weekend rustig gehouden, en is na de operatie vrijdag komen coachen in Wierden.  Vandaag mag hij terug zelf proberen te rijden, de pink is goed ingepakt..  Benieuwd of het gaat lukken, om dan af te reizen naar CSI*** Lons le Saunier.