22-09-2014

Thibeau en Nathalie doen het in stijl; provinciaal kampioen DL met Hightrick en BL met Obelix!

Het provinciaal kampioenschap LRV Antwerpen pony's is achter de rug.   Onze dag begon super met een foutloze omloop van Lauranne en Sunny in D beginnelingen, en ook kleine Catherine en Flore deed het gisteren foutloos.  Ze lieten zich van het hele seizoen nog op geen enkele fout betrappen in B beginnelingen.      Catherine zal het met haar witte pony's mogen doen, want ze krijgt naast Flore nu ook Calvin onder het zadel.  Samen met Kaat Stok was Calvin de winnaar van de jeugdcup stijlrijden in de finale tijdens Jumping Mechelen 2013.  Ze zal er nog veel op kunnen leren!

Wie ook veel heeft kunnen leren van zijn hengst Hightrick is onze zoon Thibeau Spits.  Hij heeft Hightrick nu ongeveer een jaar onder het zadel, en na de nationale titel indoor stijlspringen D licht, is er gisteren een nieuwe titel bij.  Die van het stijlspringen in de reeks D licht op het provinciaal kampioenschap in Tielen.  Leuk was dat de jury toch wel hoog aangeschreven staan, met Pieter Kenis en Vicky Van de Poel.   Fijn dat ze ook tijd willen vrij maken op een zondag om zo'n wedstrijd te willen jureren.    Ons nichtje Julie Ceuterick reed zich bovendien mooi naar de 2e plaats in D licht met haar pony Mateo.   Het was daar een familie-onderonsje..

Bijna had Thibeau een dubbele titel met Hightrick.  Ook in snelheid kunnen ze hun mannetje staan.  De reeks D licht is een lange reeks, en tot als de laatste ruiter binnen kwam, stond Thibeau en Hightrick nog aan de leiding, en onze Marnick met Orchid's Gail (Kanshebber x Justice) nog op een knappe 2e plaats. 

Dat Louis Wauters een goede ruiter is, bewees hij graag met Je t'adore, een zoon van Tauber van het Kapelhof.  Ze verwezen onze Spitskes naar plaatsen 2 en 3, toch knap.

Wat ook bijzonder was, dat was de overkamping van het achttal van Kontich in de hoogste achttalreeks Midden.  Voor de club van Leopold III moet het een tiental jaar geleden zijn dat ze de top 3 op een provinciale wedstrijd gehaald hebben.
Knap werk van commandante Elke Jorens, die haar 9 ruiters, waaronder Marnick en Thibeau, steeds weet te motiveren.

We moesten onze meerdere erkennen in de club van LRV Merksplas, onder leiding van schoonzus Diane Kooremans, die een geweldig seizoen achter de rug hebben.   De club van Rijkevorsel hebben ook een traditie in de groepswerking, en werden nu 2e voor de club van Kontich.    


In de springrubrieken zijn er 3 echte kampioenschapsreeksen. In stijl was daar ons nichtje Nathalie de Winter de nieuwe kampioen in de reeks B licht, met Obelix. In de barrage kreeg ze met Obelix een pechfout..    De reeks B licht barema a werd gewonnen door Cis Van Hooydonck met Freemanka,   C midden was weggelegd voor Pieter-Jan Helsen, en heel bijzonder was de prestatie van Charlotte van Duppen in de reeks D midden.

Ze stootte met haar 3 pony's door naar de barrage, een barrage met 10 kandidaten.    Uiteindelijk zou ze het kampioenschap winnen met Melomacho, voor Glenn De Laet met Condor, en werd ze met Sunny Boy nog 3e.
Onze neef Jorich Spits deed het met  Kalipso uitstekend met 1 pechfout in de barrage van D midden.    Onze jongens Marnick en Thibeau hadden met pech af te rekenen.   Ze hopen op een herkansing op het nationaal tornooi op 5 oktober in Izegem.

Daar zal Patrik niet kunnen bij zijn als coach; hij zal dan hopelijk sterk presteren in Brazilië, op wedstrijd in Puerto Alegro, waar hij een team zal vormen met kersvers Belgisch Kampioen Gilles Dunon, voormalig Belgisch kampioen Jérome Guéry en Dominique Joassin.

Eerst hebben we dit weekend nog de CSI** in Bonheiden voor Patrik, en voor onze jongens de finale van de ponychallenge op zaterdag in de Sentower in Opglabbeek, waar ze goed in de ranking staan met Kadans van de Groenheuvel en Esmee.

Hightrick kan niet mee naar de Sentower, voor hem is er de nationale wedstrijd BRP op zaterdag 27 september in de Cavalerie in Heist op den Berg.    Op zo'n wedstrijd moet er naast 2 springproeven ook dressuur gereden worden.  Geen probleem voor onze Hightrick, want ook in dressuur stond hij gisteren zijn mannetje.  Thibeau had dan ook alle redenen om te glunderen, daar mocht hij de prijs voor een 4e plaats in ontvangst nemen.