11-06-2018

Thibeau en Belissimo winnen GP CSI** Lier!! Jeroen en L'Innocence finale 7-jarigen CSI** Lier !

 Gisteren vaderdag, en dat hadden we niet beter kunnen vieren in het Azelhof.  
Het zijn telkens heel wat emoties voor ons vake Jos Ceulemans,  om ons ruiters en de paarden aan het werk te zien.  Als dan de kleinzonen rijden, is de spanning  heel zeker enorm.

En laat dan juist kleinzonen Jeroen De Winter en Thibeau Spits een topdag hebben gisteren in het Azelhof tijdens de internationale tweesterrenwedstrijd.

Ze waren al een heel weekend in goede doen,  Jeroen heeft een aantal bijzonder fijne jonge paarden bij hem op stal. Zondagochtend was Jeroen meteen goed voor de 2e plaats met Mistic van 't Hoogeinde. 
Op zaterdag was Harry Smolders met Emerald nog goed voor de 2e plaats in de GP CSI***** Cannes, zondag won Jeroen De Winter met de volle zus van deze Emerald de finale van de 7-jarige paarden in het Azelhof !   Ze heet officieel L'innocence van het Meulenhof, maar voor de vrienden is het Lien.   We hebben genoten van het topritje!


Thibeau kreeg 1 fout in de basisomloop met de 7-jarige Virocondo Z, dus daar geen barrage.   Met zijn andere paarden Juragold Bormes en Belissimo zou het op zondag wel vlekkeloos verlopen.

Juragold Bormes sprong de 1.40m proeven in het Azelhof, en maakte van heel het weekend geen enkele fout;  op zondag was hij nog goed voor de 6e plaats op 95 starters! 

D
aarna was het uitkijken naar de Grote Prijs.   Op zaterdag waren Thibeau en Belissimo er al in geslaagd de barrage te halen van de 1.45m rankingproef.    De basisomloop reed hij bijzonder sterk, in de barrage met 20 deelnemers had het met iets meer ondersteuning gemogen, en vielen er 2 balken.. Toch nog goed voor enkele euro's, enkele rankingspunten, en een goed gevoel naar zondag toe. 

Bij de Grote Prijs was het meteen duidelijk dat het een heel selectieve proef zou zijn.  Het zou duren tot de 13e starter vooraleer we met William Withaker een eerste foutloze basisomloop zagen.  Uiteindelijk zouden er 11 combinaties doorstoten naar de barrage, waaronder onze Thibeau Spits met Belissimo !
Voor neef Jeroen De Winter met Karmelita van den Dries, was er die ene fout in de basisomloop.  Dan naar die barrage..  Kleppers zoals Joe Clee reden een top snelle barrage.  Zowel Patrik als Dirk Demeersman waren er voor Thibeau in de paddock, om hem de nodige tips mee te geven.  Er waren er al 4 heel snelle foutloze ritten voor hem geweest, een trage vierpunter.   De tactiek was dus om gewoon heel snel proberen te gaan, en bij pech waren we toch die trage 4punter voor...  Het video'tje spreekt voor zich.  Thibeau had geen keuze om traag te gaan, want hij werd nogal ondersteund door een enthousiaste papa en vake Jos om er voor te gaan.  Het lukte, Thibeau nam de leiding, en die zou niet meer uit handen gegeven worden !!  Heel erg content, en de trofee mogen ontvangen als 17-jarige uit de handen van Miss België, en de steun van het enthousiaste publiek, maakt het nog onvergelijker.  Met dank aan heel ons team, onze supporters en de organisatie van het Azelhof ! 

Ook met de jonge paarden was het voorbije weekend een topweekendje.  Mathias Hens had de 6-jarige paarden mee op cyclus in het Woutershof. 

Met zijn eigen paard Moncherie was hij goed voor de 2e plaats, met onze paarden Valegro DH Z (Va-Vite x Cantus) en Madonna Dwerse Hagen (Elvis ter Putte x Heureka de la Loge) werd hij respectievelijk 4e en 7e, op meer dan 250 starters, wil dat toch iets zeggen!     

We hebben dan ook een fijn team waar we mogen op rekenen, en we maken ons al op voor de volgende wedstrijd. 
Sinds vrijdag hebben we problemen met Jericho Dwerse Hagen, die niet goed meer eet.. Normaal moest hij mee naar de CSIO Hagen in Duitsland voor de landenprijs met de Juniors.  Het heeft er lang onzeker uitgezien, en onze voorzorgen waren al genomen om Juragold Bormes als vervanger mee te nemen .  Maandagmiddag begon het allemaal wel te beteren met Jericho, en er is besloten dat hij toch mee kon vertrekken naar Hagen.   Op dinsdag is er alvast de veterinaire keuring, maar de landenwedstrijd staat pas op vrijdag op de kalender.  We gaan er zeker het beste van maken.. Fingers crossed!  Vorig jaar won neef Jeroen De Winter er met Gretel nog de GP Youngriders. Dit weekend trekt Jeroen richting Nederland, voor de CSI** Geesteren.