02-05-2014

Thibeau en Happy C winnen hun eerste tornooi C midden ! Kadans doet het in stijl D midden!

Vandaag 2 mei een hoogtepunt in de Belgische jumpingsport.   Voor de eerste keer mag Jumping Lummen gastheer zijn om een landenprijs in te richten in de hoogste divisie.  Laat ons hopen dat onze Belgische ploeg er klaar voor is!   Op onze steun mogen ze alvast rekenen!

Uiteraard was het voor Patrik een moeilijk punt om Withney thuis te laten, maar het is sowieso de juiste beslissing geweest.     De merries Uletta en Comptesse wisten dat ze nu mee de kar moesten trekken, en dat hebben ze alvast met brio gedaan!  Op de openingsdag in Lummen voor de 5-sterrencompetitie deden ze het meteen foutloos, goed voor kwalificatie in de Grote Prijs op zondag.

Voorlopig hebben we het van op een afstand moeten volgen, met zelf ons eerste LRV tornooi van de pony's in Gierle.   Een mooie organisatie, waar we graag te gast waren.    We mogen bovendien heel content zijn want een prima start voor Thibeau en Lauranne Spits.
Lauranne stuurde haar 3 pony's Sunny,   Saartje en Tino foutloos rond!  In de barrage deed Saartje het opnieuw foutloos in B licht.  Aan de echte snelle tijden kan onze 8-jarige Lauranne nog niet aan, maar ze begint toch al kortere bochtjes te nemen..    Haar tijd was uiteindelijk goed voor de 8e plaats, chique.

Thibeau plaatste zich ook met al zijn pony's voor de barrages.  In de reeks C midden moest hij als eerste binnen met Happy C, een barrage met 6.     Thibeau reed niet zijn snelste ronde ooit, maar vlot en foutloos.   De druk kwam zo op zijn collega's.   Lisse Bosch reed een fantastische ronde, een super snelle ronde, maar zij kreeg een fout met Lord.
Uiteindelijk was de rit van Thibeau goed voor de overwinning, mooi!   Ook in stijl werden ze beloond met een 3e plaats.

In de hoogste reeks D midden waren het onze goedgekeurde dekhengsten Kadans vd Groenheuvel en Hightrick die het prima deden.  In stijl was Kadans winnaar van de proef, Hightrick was ook knap 3e.
In snelheid moesten we onze absolute meerdere erkennen in Lisse Bosch, ook al winnaar 3 weken geleden bij ons op de Groentenjumping.  Een fantastische barrage, waar nu alles netjes bleef liggen.    
Amber Geentjens is eveneens haar seizoen sterk gestart, en werd 2e.    Onze Thibeau probeerde het met zijn beide hengsten in barrage.    Eén keer twijfelde Hightrick, en met 4 strafpunten toch nog goed voor de 9e plaats.
Kadans twijfelde niet, en reed een mooie vlotte nulronde, goed voor de 3e plaats.

Ons nichtje Nathalie De Winter startte in de hoogste reeks dressuur bij de B pony's met Beauty.    Nathalie deed het super, met meteen een overwinning, chique!


En zo zijn we ons seizoen goed gestart.      Nu zondag al onmiddellijk de volgende wedstrijd in Zoersel.
Maar vooral de wedstrijd in Lummen kan op onze aandacht rekenen..
Zeker de moeite waard om richting Lummen af te zakken deze dagen, dat is wat wij alvast gaan doen!