27-06-2015

Thibeau topweekendje in Knokke, Patrik tevreden in Canteleu, geplaatst voor GP met Verdi.

Ondertussen beginnen ze in Knokke en Canteleu al aan de 3e wedstrijddag, maar zowel Patrik als Thibeau mogen al tevreden terugblikken.

Thibeau heeft zowel Jacobien vd Dwerse Hagen als Freestyle vd Withoeve erg goed aan het springen.    Jacobien mocht op donderdag opwarmen in een 1.20m proef, waar ze 3e werd!   Op vrijdag werd het toch opgetrokken, waar ze mee tussen de juniors in de Talent Tour 1.30m mochten springen.  Ook daar deden ze het netjes foutloos!    Freestyle vd Withoeve kwam pas voor het eerst in actie op vrijdagochtend in de 1.15m proef, en werd meteen mooi 2e.  Op zaterdag springt enkel Freestyle in de 1.25m proef.  Zondag krijgt Freestyle de 1.20m en Jacobien terug een 1.30m te springen.   Toch wel spannend, maar fijn te zien dat Thibeau er allemaal heel rustig onder blijft. 

De organisatie van de wedstrijd zelf in Knokke is van een apart niveau, en het is zeker de moeite waard om vandaag of morgen nog eens af te zakken naar Knokke Hippique.  Uniek in zijn soort.    Volgen kan je het thuis via www.horse-live.com, of de resultaten en startlijsten zijn te vinden via deze link. 



Patrik is ook bijzonder tevreden over de manier waarop zijn paarden springen in Canteleu.   De eerste dag sprong Verdi vd Withoeve de kwalificatie voor de Grote Prijs meteen foutloos, maar viel net buiten de prijzen op de 19e plaats.   En op die manier moest Patrik het ook de  volgende proeven wat beleven....   De 7-jarige hengsten Donckervoort en Inonstop springen ook de CSI*** rubrieken, en tonen daar hun klasse en vermogen.  Ze springen de proeven zonder problemen, maar voorlopig wil het niet lukken om binnen de prijzen te vallen.  Uit ervaring weten we dat het in Frankrijk bijzonder snel kan gaan, en daar zijn ze momenteel nog niet aan toe.  Rustig blijven opbouwen, en genieten van mooie omlopen, dat is ook al wat!
Alle resultaten van CSI*** Canteleu via deze link.