24-07-2017

Thibeau wordt 2e met Freestyle in GP 1.25m Jumping With Love, Classic Touch wint 6-jarigen.

 We hebben er een druk weekend op zitten.  Weliswaar op regionaal niveau, maar prima georganiseerd om onze paarden/ruiters in goede omstandigheden ervaringen te laten opdoen.

Patrik was met heel wat paarden richting Jumping With Love gereden.  Hij zag ook enkele jeugdruiters onze jongere beloften aan de start brengen; met Marthe Van Gorp, Matthias Hens, onze kinderen Marnick en Thibeau, en de Chinese ruiter You Zhang.

En dat ze het er prima van af hebben gebracht.   Patrik zelf heeft met Classic Touch een fijne 6-jarige merrie onder het zadel.  In de proef voorbehouden voor de 6-jarigen toonde hij het met deze Casall-dochter nog eens hoe het alllemaal moest.  Ze wonnen de proef!

In de GP 1.25m moest Patrik met Classic Touch 1 tijdfout laten noteren  met 7 hondersten buiten de tijd.     Hetzelfde verdict voor de Chinese Junior You Zhang met Jericho Odeveld.  Ze kregen zelfs 2 tijdfouten, maar lieten de balken netjes in de lepels.   Onze zoon Marnick Spits was prima onderweg voor een verdiende nulrit met Vaudou de Carmille. De tijd zat goed, maar die fout op de laatste hindernis....

We hadden nog 2 ijzers in het vuur met onze Thibeau Spits.  Hij had zijn ijzers zelf mee mogen uitkiezen, en met Dolce Vita en Freestyle van de Withoeve is het altijd wel heel fijn.  Zeker op die hoogte... 

Het scenario was prachtig.    Thibeau wist zowel Freestyle als Dolce Vita te plaatse voor de barrage.    Met Freestyle stond hij op een 2e plaats,   gastheer Nick Van Turnhout stond aan de leiding, toen Thibeau nog voor een 2e keer binnen kwam met Dolce Vita.   Als kameraad gunden we de overwinning voor organisator Nick heel zeker, maar in de sport moet je er toch voor durven gaan.   De tijd van de barrage van Dolce Vita was korter, maar die ene fout op .. de laatste hindernis.   Bijzonder tevreden met Nick Van Turnhout als overwinnaar, net voor Thibeau en Freestyle op een 2e plaats, en Dolce Vita op een 4e plek.    Dat Gregory Wathelet de Grote Prijs van Aken heeft gewonnen, dat is bij iedereen van ons bijzonder goed onthaald.  Ze noemen het publiek van Aken het beste publiek ter wereld. De sfeer is daar wel fenomenaal.    Maar het publiek van Kampenhout mocht er ook zeker en vast zijn! 

Ook onze meisjes Catherine en Lauranne kwamen het voorbije weekend in actie, en dat op het LRV tornooi in Sint Lenaerts.  Ze maken meer en meer vorderingen, en krijgen nu toch ook al klassementen in CM (Wolf en Kiliwatch), en in DM begint het ook aardig te lukken .   Met  Galinka werd Catherine 3e in de stijl, en mocht ze door naar de barrage.  Ook daar liep het foutloos over de hindernissen.  Alleen had de jury gezien dat ze een hindernis teveel had gesprongen... , met de uitsluiting tot gevolg..     Geen drama, we proberen het volgende keer opnieuw...

Nu zaterdag gaan we nog een manche doen van de Gouden Laars pony's in Waregem. 

Maar vooral kijken we uit naar de 3 sterrenconcours in Lier (Azelhof), waar Patrik, Marnick en Thibeau Spits aan het werk komen.  Ook Marthe Van Gorp neemt Vesper Lynn DH Z mee.  You Zhang komt aan de start met Jericho Odeveld, Veracruz DH Z en Veerle de Vauxelles.   Weldra komt ook Freestyle van de Withoeve aan de start met Evelyne Putters.  We hebben vandaag gezien dat er een nieuwe mooie combinatie in de maak is. We wensen de familie Putters veel plezier  met onze Freestyle.  We zien hem volgend jaar graag terug naar onze stal komen, tegen dat Catherine en Lauranne een beetje gegroeid zijn....    Dit weekend kan Thibeau rekenen op Juragold Bormes, Jacobien Dwerse Hagen voor de CSI***, en op Cleostrade voor de CSI*.   En wij kunnen zeker en vast rekenen op mooie sport, gezellige sfeer, en een toffe vriendenkring die altijd samen komt in het Azelhof in Lier! En dat het gezellig wordt!