21-10-2013

Umosa, goed voor 2 internationale overwinningen ! Jeroen en Va-Vite mooie combinatie!

Patrik en Jeroen waren het voorbije weekend aan het werk in Lier, tijdens een eerste internationale wedstrijd in het Azelhof.  Dat ze er waren, zullen ze ginder geweten hebben!  Umosa was vrijdag al op weg naar een eerste mogelijke overwinning, maar kreeg een fout op de laatste hindernis.

Op zaterdagochtend was Umosa per ongeluk ontsnapt, en ze kon naar hartelust lopen op een heel grote weide...  Het duurde dan ook een tijd vooraleer Umosa terug in haar stal stond, want ze is een snelle tante.
Ook in de piste kan ze pijlsnel door de ring gaan, en dat deed ze dit weekend met brio!  Een eerste overwinning op zaterdag, en een fijn gevoel.   Op zondag kwam ze een laatste keer aan de start in de prijs "Spa".    Waarschijnlijk een rubriek die Patrik wel zeker op zijn naam wou schrijven ,en zo geschiedde!
De Belgische vlag mocht weeral wapperen, dankzij een tweede overwinning van Umosa op zondagavond!  Alle resultaten zijn te vinden via deze link.        Pech kreeg Patrik met Uletta in de 1.45m proef op zaterdag, een fout op de laatste hindernis.  Eerder die dag werd  de 6-jarige Hatlantic met Patrik toch al mooi 3e.  

Ook onze neef Jeroen De Winter heeft mooie omlopen laten zien, met zowel Gravin als Va-Vite.    Voor Va-Vite was er een 10e plaats op vrijdag in de 1.40m rubriek, een 11e plaats op zaterdag in de 1.45m rubriek gesponsord door DCM Meststoffen.  In de Grote Prijs lieten ze 5 strafpunten noteren, maar toch weer een knappe ronde!  
Winst in de Grote Prijs CSI** Lier was er voor Dominique Hendrickx met Covia.

Terwijl papa Dominique Hendrickx aan het strijden was voor de eer in Lier, was zoonlief Tibo Hendrickx met een 50 tal andere kinderen aan het strijden voor de allergrootste eer bij de ponyspel-namiddag.
We hebben kunnen genieten van het aanstormend talent, en "stormen" mocht gisteren dan ook letterlijk genomen worden!

Onze 4 kinderen Spits, onze nichtjes Mieke en Julie Ceuterick, Nathalie De Winter, hebben het mee in goede banen helpen leiden.    Ook dank aan leidster Janne,  Caro-Belle de Hornois voor de hulp en extra pony, en enkele behulpzame pony-ouders.   
Ons nichtje Emily Ceulemans is sinds enkele maanden ook gebeten door de microbe, en ze was gisteren net 10 geworden.  Emily heeft naar eigen zeggen dé verjaardag van haar leven gehad, en stond bijzonder goed haar mannetje tijdens de ponyspelen.    Met vooral onze  dank aan initatiefneemster Naomi Winkeleer, die tevens instaat voor de wekelijkse ponylessen.  De kinderen deden het alvast fantastisch, en hebben ons mee laten genieten van een boeiende strijd.    Ook Naomi vierde gisteren haar verjaardag, en het siert haar dat ze dat wou delen met de kinderen van de lesjes. 

Ponyrijden is meer dan enkel wedstrijd rijden,  het spelgedeelte moet er gewoon bij zijn.   Natuurlijk genieten we ook als het op wedstrijd allemaal prima verloopt.   Op zaterdag waren we met 5 pony's op wedstrijd gegaan naar het ponycriterium op de Dena Stables.   In totaal deden we 8 omlopen, en kregen we maar 1 pechfout..         Het was dan ook puur genieten om Hightrick, Katinka, Corne's Juliette, Sunny en Venus aan het werk te zien. 

In de proef 1.10m werd Thibeau vierde met Corne's Juliette, en 5e met Sunny.    Ons mannen zijn al eens gaan verkennen in de proef 1.20m, en hopen tegen het einde van het seizoen ook die overstap te maken.  Als dat allemaal maar goed komt..    

Nu zondag hebben we onze eerste gewestelijke indoor, iedereen van harte welkom zowel op zaterdag, als op zondag in de rijhal van LRV Kontich.
We zullen het ook deze keer zonder de hulp van Patrik moeten doen.  Hij gaat aan het werk op CSI** Genk, voor de tweede editie van het Horse and Friends-event.

Ondertussen blijven we thuis veel werken met jonge paarden.  Er zijn nog enkele jonge beloften waar we veel van verwachten.    Het is ook altijd fijn als we merken dat één van onze vroegere paarden hun beloften waar maken.  Dit weekend heeft Cadjanine opnieuw van haar laten horen, met winst in de Soelem Luxemburg Preis in Hannover.   In het interview sprak ruiter Rodrigo Pessoa ook vol lof over Cadjanine, en uiteraard doet ons dat veel plezier.  Benieuwd hoe ver haar kinderen Valeska, Vandokan en Ultra Precious het gaan brengen..   

Met Valeska zijn het Dorien en Sven Laveren die ons helpen om ze uit de sportieve startblok te krijgen.  Vandokan (Vertigo x Cadjanine) komt nu ook in het werk.  En bij  de 3-jarige Ultra Precious (Ultra Boy x Cadjanine) willen onze jongens Marnick en Thibeau zelf al een handje toesteken, want haar naam heeft ze zeker niet gestolen. 

Eerst blijven we genieten van de pony-periode.  Hierbij al een vooruitblik naar de wedstrijd op 2 november in Broechem.

Initiatiefneemster Evelien Verdonck weet ons het volgende te vertellen over hun wedstrijd.     Samen met een aantal vrienden wordt een drie-daags evenement georganiseerd, volledig ten voordele van Kom op tegen Kanker. Dit gaat door op 1, 2 en 3 november in de Moervelden in Broechem. Op vrijdag 1 november organiseren we clinics voor spring- en dressuurruiters. Deze zijn al wel volzet, maar komen kijken en nadien feesten op onze after-party kan nog altijd! Op zaterdag is het een pony-jumping en op zondag 3 november is het een paarden-jumping.

Deze informatie geven we graag door, en deelnemen doen we ook op 2 november.     Op 31 oktober is er nog de stijlspringwedstrijd in Zoutleeuw, waar we met de 4 kindjes Spits graag naar toe trekken.  Een jaarlijkse leuke afspraak ten huize Prouvé..