04-09-2013

Van 5 tot 8 september; CSI*** Zandhoven; met Umosa, Uletta en Comptesse.

De Grote Prijs Gijon was heel erg hoog.  Het bewijs daarvan is de hoge foutenlast, en heel wat opgaves in de proef.    Resultaten kan je vinden via deze link.  
Je kan meteen al terug vinden dat Withney 18e werd in deze Grote Prijs.    Ze kreeg een fout op een rechte, en misschien een vermijdbare fout in de dubbelsprong.      
Ontgoocheling was er zeker niet, maar best tevreden dat Withney zo'n moeilijke proeven toch nog steeds tot een goed einde wil brengen.       Met een fout minder had ze in de tweede ronde gezeten, dus op zo'n klein plaatsje kan het dan liggen.  

Onderweg naar huis werd er wel even gevloekt, want na de rust in Bordeaux, kreeg onze vrachtwagen een klapband.   
Allemaal niet evident om dat snel te verhelpen, maar het was dan toch redelijk vlug in orde.
De paarden staan ondertussen veilig in stal, en voor Uletta en Comptesse is deze keer de rust van korte duur..

Er zijn niet veel wedstrijden meer in het verschiet, en daarom mogen ze nu nog 1x mee richting Zandhoven.    Het is voor ons bijna een thuiswedstrijd, en de parcoursen staan gelukkig voor hen minder hoog dan in Gijon.

Naast Comptesse en Uletta, mag ook Umosa mee naar CSI*** Zandhoven

Withney krijgt nu dus wel even verdiende rust.     Het weekend van 19 tot 22 september staat het Belgisch Kampioenschap voor de deur.  Het plan is dat daar Patrik aan de start zal verschijnen met Comptesse vd Withoeve.   
Moest er toch iets mis gaan in de voorbereidingen, hebben we Withney als reserve..
Het Belgisch Kampioenschap van de seniors vindt plaats in Zangersheide, samen met het Wereldkampioenschap van de jonge paarden.

Zeker mogen we daar al starten met bronzen medaille Caveman of 2 Notes (Cardento x Corland) en via een wildcard op het Z-festival mag Valence DH Z (Va-Vite x Toulon) eveneens starten bij de 6-jarigen.

Bij de 7-jarigen mag onze neef Jeroen De Winter ook zeker zijn van deelname op het WK.  Ze hebben er al een fantastisch jaar opzitten, en hij mag als Belgisch Kampioen van de 7-jarigen deelnemen.  Dat blijft toch een hele eer.  
Voor de paarden zullen de wedstrijden in Lanaken de laatste outdoor-wedstrijden worden.

Voor de pony's staan er nog de provinciale en nationale kampioenschappen op de agenda; meer info opPNP 2013.