03-10-2016

Veel kwaliteit op de Morocco Royal Tour, toch overwinning voor Belissimo!

Patrik is ondertussen terug van zijn eerste weekend van de Morocco Royal Tour,  dat was het weekend in Tétouan.  
H
ij was bijzonder onder de indruk van de kwaliteit van paarden/ruiters op de concours daar.  En dat het snel ging...

Gelukkig hadden we dan ook Belissimo bij, die als 7-jarige bij de jongste paarden is in de CSI*** competitie.  Op vrijdag was ze meteen goed voor de overwinning!   Zaterdag kreeg ze een pechfout op de laatste hindernis van de 1e fase, en op zondag was er een goede ervaring in de kleine Grote Prijs, uitgeschreven op 1.45m.    Een opsteker dat ze deze hoogte heel zeker aan kan, laat ze maar gerust een jaartje groeien op dit niveau.

Verdi vd Withoeve had eigenlijk een heel verdienstelijk weekend, zowel op vrijdag als zaterdag deed hij het dubbel foutloos in de 1.45m rubriek.    Aan die snelle tijden, kan Patrik zich niet wagen met Verdi. Proberen de rust te bewaren, en dat was prima gelukt!  Ook in de GP die echt aan de maat stond, waren er goede dingen, en Patrik zei achteraf dat hij die 2 fouten eigenlijk had kunnen vermijden. Het zij zo.

Ook Jericho liet zich niet onbetuigd,  woor hem was er een 7e plaats op zaterdag in de 1.30m proef.   We zijn benieuwd wat de volgende weken nog te bieden hebben.  De paarden zullen verder reizen richting Rabat.   Patrik is nu enkele dagen terug in het land, om zijn andere paarden thuis en onze jeugd mee te begeleiden.

Vorige zaterdag deed Marnick het alvast prima met een 2e plaats op meer dan 100 starters in de 1.20m Gold Cup in Hulsterlo. Ook Thibeau deed mooie nulritten met Juragold Bormes en Dolce Vita.  Het volgende weekend komen ze aan de start op de Silver League wedstrijd in het Azelhof, dat het hele weekend in het teken zal staan van de BWP Auction Antwerp.

Fijn dat ook de ponyruiters aan het werk mogen op zondagochtend.   Catherine en Lauranne zullen graag op die uitnodiging ingaan, en met enkele pony's deelnemen.  Zondagnamiddag mogen dan weer de jonge paarden aan het werk.  Ook daar hebben we enkele 2- en 3-jarige paarden ingeschreven voor het vrijspringen.

Fijn dat we tussendoor ook de wedstrijden in Marokko kunnen volgen via de livestream!   Zo kunnen we perfect supporteren van op afstand.  Deze week is er in Rabat ook een landenwedstrijd.  Daar zal Patrik niet aan deelnemen, maar hij zal vast van op de eerste rij klaar staan voor zijn collega-ruiters van het Belgisch team.