10-05-2017

Vergeet onze jeugd niet, wat denk je van een pony veulen?

 Twee ponyveulens per jaar, die proberen we hier toch met veel plezier te zien geboren worden en te zien opgroeien.   Maar onze eigen inspanningen gaan niet volstaan om de jeugd in de toekomst te blijven voorzien van goede pony's. 

Dit jaar wordt hier in België gevierd dat er 40 jaar ponyfokkerij bestaat,  het studbook BRP (Bestgaande Rijpony) heeft er voor gezorgd dat er heel wat kinderen nu een mooie tijd met hun pony's kunnen beleven.  Maar het aantal ponyveulens dat jaarlijks geboren wordt, gaat aanzienlijk achter uit.    Terwijl het aantal ponyruiters toch blijft bestaan, maar vooral ook in het buitenland blijft de vraag naar pony's groot..  

Als we er dan niet samen werk van gaan maken, dat er wat meer A, B, C of D pony's gaan geboren worden, dan gaan de pony's binnen enkele jaren in prijs gaan stijgen, en de sport wordt dan duurder, en misschien voor sommigen niet meer haalbaar.

Dus een warme oproep, als je zelf een pony merrietje hebt, kijk even op 
de website van het BWP, en doorklikken naar BRP.  Je gaat er o.a. ook onze hengsten Hightrick en Kadans van de Groenheuvel tussen vinden.   Er zijn heel wat pony-hengstenhouders die wel wat moeite doen, dus misschien toch het idee eens overwegen, en concreet maken.  Het is ook enorm schattig er bovenop...     

Nu is het al moeilijk om toffe  pony's te vinden.  We hebben regelmatig de vraag naar fijne pony's.  Als je een pony te koop zou hebben, je mag die steeds via mail aanbieden op kristel@groep-ceulemans.be.  Graag met een foto, video, copy van de papieren.   We proberen zelf ook goede jonge pony's op te leiden.  Dus als je een toffe pony hebt gefokt, en je hebt geen ruiter, hebben we interesse om aan te kopen.   We nemen er graag onze tijd voor, en we kunnen er hier thuis ook kinderen gelukkig mee maken.  

Dankzij de inzet van andere fokkers, kunnen wij dit weekend deelnemen aan de CSIO pony's in Sentower. Thibeau start er met onze pony Cleostrade, die je eveneens hierbij op de foto vindt!     Ze zal haar best mogen doen. In de bijlage kan je zien welke toppers er aan de start komen!   Meer info kan je vinden op deze link van het Sentowerpark in Opglabbeek. 




Documents
Masterlist pony's