19-02-2013

Volgend weekend CSI** Neeroeteren met Feline Dwerse Hagen, Uletta en Valetta DH Z.

We zijn al 1,5 maand in het nieuwe jaar, en het volgende weekend pas de tweede internationale concours voor Patrik.   Begin januari was er het meer dan geslaagd weekend in Drachten, waar Withney nog 3e werd in de Grote Prijs.  Winnares toen was Amy Graham, voor Australië.     Amy Graham is trouwens één van de eerste namen die zeker aan de start komen van onze concours, het CSI*** St-Katelijne-Waver.   Misschien een moment voor Patrik om sportieve revanche te nemen..     Maar vooral heel wat momenten om te genieten om ruiters van verschillende landen hier aan het werk te kunnen zien, we kijken er naar uit.

Het weekend van 28 februari tot 3 maart staat er voor Patrik een belangrijke wedstrijd op de agenda, met de driesterren-concours in Bremen.  Er wordt daar tevens een landenprijs gereden, met in het Belgisch team: Annelies Vorsselmans,  Jan Vinckier, Dirk Demeersman en onze eigenste Patrik Spits.     Patrik wil daar rekenen op Withney en Comptesse. 
Dit weekend wil hij vooral ook zichzelf trainen, en wil hij enkele paarden extra ervaring geven.   
Met Feline Dwerse Hagen hoopt hij dit jaar heel wat vooruitgang te boeken.   De 8-jarige dochter van Isaura vd Helle, mag mee naar de tweesterrenconcours in De Warre (Neeroeteren), om dit weekend de 1.25m proeven te springen.

In de proeven van de 6-jarige paarden mag Valetta DH Z (Va-Vite x Thunder vd Zuuthoeve) aantreden.   Valetta was vorig jaar nog finaliste op het Wereldkampioenschappen bij de 5-jarigen met Jonas Vervoort.    
Valetta is de jongere halfzus van Uletta Dwerse Hagen (Cento Lano x Thunder).    Het wordt een familie-uitstap, want Uletta mag ook mee naar Neeroeteren voor de hogere proeven.

Via deze link kan u alvast meer info terugvinden.

We hebben het programma er ook op moeten nakijken, en we kunnen gelukkig op vrijdagavond toch richting 's Gravenwezel rijden.  Daar kan Patrik dan zelf de hengsten Donckervoort en Honduras rijden in de 3e manche van de hengstencompetitie.   Donckervoort deed het bij de 5-jarigen alvast 2x foutloos op evenveel deelnames.  Het zou fijn zijn als hij die lijn nog even kan verder trekken..
Meer info en startlijsten via www.hengstencompetitie.be.